Logo leiderdorpsweekblad.nl
Met het zetten van een handtekening op een bouwbord bekrachtigden gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk en ProRail regiodirecteur Helga Cuijpers op vrijdag 24 september 2021 de samenwerking.
Met het zetten van een handtekening op een bouwbord bekrachtigden gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk en ProRail regiodirecteur Helga Cuijpers op vrijdag 24 september 2021 de samenwerking. (Foto: PR PZH)
Openbaar Vervoer

Vier treinen per uur in de spits tussen Leiden en Utrecht

Wie tussen Leiden en Utrecht reist, kan vanaf eind dit jaar in en rond de spits elk kwartier de trein pakken. Met twee extra sprinters in en rond de spits (van circa 6.00 uur tot 10.00 uur en van 15.00 uur tot 20.00 uur) wordt de trein voor veel mensen aantrekkelijker. 
Om de extra treinen te kunnen laten rijden, werken provincie Zuid-Holland, ProRail en de betrokken gemeentes aan diverse spoorse maatregelen en aan de veiligheid van de verschillende overwegen. Met het zetten van een handtekening op een bouwbord bekrachtigden gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk en ProRail regiodirecteur Helga Cuijpers op vrijdag 24 september 2021 de samenwerking.

Frederik Zevenbergen, gedeputeerde Zuid-Holland: “Eind van dit jaar gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Reizigers kunnen dan in en rond de spitsen vier keer per uur met de trein tussen Leiden en Utrecht reizen. Een logische verhoging van de frequentie, want we praten over het zesde en eerste station van Nederland. Bovendien verbinden we twee universiteitssteden. Zuid-Holland blijft investeren in openbaar vervoer. Met als voordeel dat mensen in onze provincie kunnen kiezen hoe ze willen reizen”.

Op 13 december gaat de dienstregeling in en kunnen de extra spitstreinen rijden.


Toekomstplannen
Samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Regio Holland Rijnland, NS, ProRail en alle gemeenten langs het traject Leiden – Utrecht onderzoekt Provincie Zuid-Holland ook de mogelijkheden voor een nieuw station Hazerswoude-Rijndijk en de mogelijkheid om ook buiten de spits meer treinen te laten rijden.


Meer berichten