Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Nog niet gevaccineerde Leiderdorpers die een prik willen halen kunnen terecht bij onder andere de vaste vaccinatielocatie in het ECC Leiden en de prikbussen elders in de regio.&nbsp;</p>

Nog niet gevaccineerde Leiderdorpers die een prik willen halen kunnen terecht bij onder andere de vaste vaccinatielocatie in het ECC Leiden en de prikbussen elders in de regio. 

(Foto: PR)

Geen prikbus nodig in Leiderdorp

Het zit er niet in dat in Leiderdorp een prikbus  voor coronavaccinaties komt te staan. “Daar is op dit moment geen reden toe”, laat de GGD Hollands Midden weten.

In verschillende gemeenten in de regio staat een dagdeel per week een prikbus. Dat geldt bijvoorbeeld voor Voorhout, Warmond, Lisse en Sassenheim, en met ingang van 25 september ook voor Rijnsburg. Wie nog niet gevaccineerd is, kan hier zonder afspraak terecht.

De GGD plaatst de bussen niet zomaar. Eerst wordt gekeken welke gemeentes en wijken achterblijven in vaccinatiegraad en wordt onderzocht wat daarvan de reden kan zijn. De prikbussen gaan naar locaties waar ze volgens de beschikbare informatie het meeste rendement zullen hebben. 

In Leiderdorp is 76 procent van de 12-plussers volledig gevaccineerd, wat ruim meer is dan het gemiddelde in de hele regio Hollands Midden dat blijft steken op 70 procent. Als je alleen naar de eerste prik kijkt, heeft 86 procent die gehaald tegenover 81 procent regionaal. Met die cijfers ziet de GGD geen reden voor een prikbus in Leiderdorp. 


Vaccinatie halen

Leiderdorpers die nog niet gevaccineerd zijn maar dat wel willen, kunnen vanzelfsprekend terecht bij prikbussen elders in de regio. Ook zijn ze welkom op de vaste vaccinatielocaties waar ze met maar ook zonder afspraak kunnen binnenlopen. 

De dichtstbijzijnde vaste vaccinatielocatie is het ECC Leiden (voorheen Holiday Inn Hotel) aan de Haagse Schouwweg 10 in Leiden. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 13.30 uur en in het weekend van 9.00 tot 14.30 uur. Hier wordt geprikt met Pfizer en Janssen (alleen 18-plussers). De dichtstbijzijnde prikbussen staan op vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur op het Kooiplein (naast de moskee) in Leiden-Noord en op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur bij De Eendekooi aan het Kooikersplein 1 in Zoeterwoude-Rijndijk. In de prikbussen wordt gevaccineerd met Pfizer. 

Meer berichten