Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De gemeenteraadsleden Olaf McDaniel (PvdA, midden) en Marlies van Beek (GroenLinks, tweede van rechts) maken deel uit van de gezamenlijke schoonmaakploeg. | Foto: PR</p>

De gemeenteraadsleden Olaf McDaniel (PvdA, midden) en Marlies van Beek (GroenLinks, tweede van rechts) maken deel uit van de gezamenlijke schoonmaakploeg. | Foto: PR

(Foto: PR)

Samen aan de schoonmaak

Met dubbele kracht hebben politieke partijen uit Leiderdorp bijgedragen aan een schoner dorp. Afgelopen zaterdag, op World Cleanup Day, haalden leden van GroenLinks en de PvdA gezamenlijk zes vuilniszakken vol afval op rond de Buitenhofvijver.

Voor GroenLinks is zo’n schoonmaaktoer al jaren gesneden koek. Nu beide politieke partijen sinds 3 september inniger met elkaar samenwerken meldden diverse leden van de PvdA - onder wie fractievoorzitter Olaf McDaniel - zich voor de wijkactie.

Door recente gemeentelijke plantsoenwerkzaamheden viel de troep rond de vijver de afvalprikkers mee. Maar enkele straten verderop scoorden de groene en rode jacks meer restafval dan gemeentebestuurders lief is. Oud-wethouder McDaniel prikte zelfs nog fanatiek verder, nadat de rest van het gezelschap de werkzaamheden had beëindigd.

Verder benut GroenLinks de maandelijkse wijkactie ook om gemakkelijk contact te leggen met tevreden en ontevreden dorpsgenoten. Zaterdag bleek dat er bij bewoners nog steeds vragen over het gemeentelijk groenbeheer. GroenLinks-gemeenteraadslid Marlies van Beek inventariseerde de wensen meteen. “Ook de VVD plaatst hierover kritische kanttekeningen”, zegt zij refererend aan de recente kritiek uit liberale hoek. “Dit onderwerp is zeker het bespreken waard. Los daarvan steken wij samen met de PvdA graag zelf de handen uit de mouwen: niet alleen woorden, maar ook daden.”

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).

Meer berichten