Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouders van Teylingen, Leiden en Leiderdorp huldigden vandaag de 500.00ste passagier van de Zijlpont. Vlnr: wethouder Heleen Hooij (Teylingen), Eefje Meerveld, schipper James Taghavi, wethouder Daan Binnendijk (Leiderdorp), Melis Meerveld en wethouder Yvonne van Delft (Leiden).</p>

Wethouders van Teylingen, Leiden en Leiderdorp huldigden vandaag de 500.00ste passagier van de Zijlpont. Vlnr: wethouder Heleen Hooij (Teylingen), Eefje Meerveld, schipper James Taghavi, wethouder Daan Binnendijk (Leiderdorp), Melis Meerveld en wethouder Yvonne van Delft (Leiden).

(Foto: PR gemeente Teylingen)
Mijlpaal

500.000ste passagier voor de Zijlpont

De Zijlpont, die de Merenwijk (Leiden) en de Zijldijk (Warmond) met elkaar verbindt, verwelkomde vrijdag 10 september de 500.000ste passagier. 

Een mijlpaal voor de Zijlpont, die sinds 1993 in de vaart is. De gelukkige passagiers, het echtpaar Melis en Eefje van Meerveld-Vreekamp uit Voorthuizen, ontvingen uit handen van wethouder Yvonne van Delft van Leiden een dinerbon. Schipper James Taghavi ontving een cadeaubon en bloemen uit handen van respectievelijk wethouder Heleen Hooij van Teylingen en wethouder Daan Binnendijk van Leiderdorp.

De Voorthuizers waren bijzonder verrast dat hen de eer te beurt viel om als 500.000ste passagier over te varen en gehuldigd te worden. “Dat hadden we echt niet verwacht. Wij verblijven in een hotel in Leiden en maken in de buurt leuke fietstochten. Het is echt prachtig hier!” Na het overvaren naar de Zijldijk was er koffie met een lekkernij voor de aanwezigen en speelde een accordeonist vrolijke zeemansdeuntjes.

Wethouder Heleen Hooij is blij dat de Zijlpont zo’n groot succes is. “Het veer is cruciaal voor de fietstochten in dit mooie gebied. En wat ben ik blij met onze enthousiaste schipper James Taghavi!”

Wethouder Yvonne van Delft deelt het enthousiasme. “De Zijlpont is een onmisbare schakel in al het moois dat we hier te bieden hebben.”

Wethouder Daan Binnendijk, zelf een fervent fietser, sprak over een toeristisch knooppunt. “Er wordt echt heel veel gebruik gemaakt van de Zijlpont, dat blijkt.” 

De Zijlpont vaart in natuurgebied Kagerzoom sinds dit seizoen onder de vlag van de gemeente Teylingen, met steun van de gemeenten Leiden en Leiderdorp. Het voortbestaan was een tijdje onzeker, maar de drie gemeenten vinden het belang van de Zijlpont erg groot. Schipper James Taghavi wil in ieder geval zelf na dit seizoen nog twee jaar doorvaren. 

Meer berichten