Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jan Zijlstra.
Jan Zijlstra. (Foto: PR)

Evangelist Jan Zijlstra overleden

Evangelist Jan Zijlstra is vandaag, donderdag 9 september, op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn stichting Wings of Healing bekendgemaakt. Hij werd een aantal dagen geleden met corona opgenomen in het ziekenhuis.

In 1992 stichtte Jan Zijlstra samen met zijn echtgenote Herma in Leiderdorp de Levensstroom Gemeente, die vooral bekend was van de reddings- en genezingsdiensten. De diensten werden door vele duizenden mensen bezocht. Aanvankelijk was de kerk gevestigd in een groot pand aan de Touwbaan op het Leiderdorpse bedrijventerrein De Baanderij. Eind 2006 verhuisde de kerkgemeenschap naar een gloednieuw imposant gebouw aan de Elisabethhof in Leiderdorp.

Zijlstra was tot 2010 voorganger. Daarna bleef hij als evangelist verbonden aan de kerk tot hij in mei 2013 na een bestuurlijk conflict gedwongen werd de Levensstroom – inmiddels omgedoopt tot Power City Church - te verlaten.

Daarna richtte hij de stichting Wings of Healing op die gevestigd was in Warmond. Tot en met dit jaar verzorgde hij een groot deel van de redactie van het magazine Wings of Healing.

Meer berichten