Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Samen spelen bij de Kinderkring.</p>

Samen spelen bij de Kinderkring.

(Foto: Jessica Langenhoff)
KInderen

Speelochtenden Kinderkring feestelijk herstart na gedwongen pauze van anderhalf jaar

Ballonnen en bellenblaas bij de ingang, gebakjes bij de koffie. Het was dinsdagochtend 7 september feest bij de Kinderkring in gebouw De Sterrentuin in Leiderdorp. De speelochtenden voor kleine Leiderdorpers van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders gingen weer van start na een noodgedwongen pauze van anderhalf jaar.

Door: Jessica Langenhoff

Volwassenen en kinderen komen binnenlopen. Er is een nieuw lokaal met veel vrolijk zonlicht en speelgoed voor de kinderen. Langs de rand stoelen en tafeltjes voor de volwassenen die met de kinderen meekomen. De kracht van de speelochtenden is de groep enthousiaste vrijwilligers. Veel van hen doen dit al jaren. Ze zorgen voor een hartelijke ontvangst en een fijne sfeer.


Samen spelen

Mia, 3,5 jaar oud, wandelt met een pop in een wagentje. Even later maakt ze wat lekkers op het speelgoedfornuis. Ondertussen weten andere kinderen de grote speelgoedauto te vinden. Langzaamaan zoeken ze elkaar wat meer op en gaan samen spelen. Nieuwe kinderen vinden het de eerste keer vaak wel spannend en blijven in de buurt van (groot)ouder. Al snel voelen ze zich thuis en gaan lekker spelen. Vooral de grotere peuters gaan zich thuis vervelen en die vinden het heerlijk om hier leeftijdsgenootjes te zien. Het is ook goed voor hun taalontwikkeling. Als er een feestdag te vieren is, kunnen de kinderen knutselen.


Samen praten

Terwijl de kinderen lekker spelen, kunnen de ouders of grootouders met elkaar praten. Nieuwe mensen leren kennen met (klein) kinderen van dezelfde leeftijd. Soms is het ook fijn om even te kunnen spuien over dingen waar je als opvoeder tegenaan loopt. De vrijwilligers hebben ook veel ervaring met kinderen en kunnen tips geven. Incluzio en de bibliotheek zijn vlakbij voor meer informatie en advies.


Stukje geschiedenis

Zevenendertig jaar was de Kinderkring een zelfstandige stichting. Met de speelochtenden en het speelgoedwinkeltje een begrip in het dorp. Met de komst van Incluzio en de verbouwing van de Sterrentuin is de stichting opgeheven. Het speelgoedwinkeltje is er helaas niet meer, in plaats daarvan zijn er regelmatig speelgoedbeurzen. De eerstvolgende is op 18 september in de Dwars. 

De speelochtenden gaan verder als activiteit van Incluzio. Vanwege de corona-epidemie was er lange tijd geen mogelijkheid voor de speelochtenden. Vorige week dinsdag maakte de Kinderkring een nieuwe start.


Openingstijden

Ouders, grootouders en oppasouders zijn elke dinsdag- en (vanaf 7 oktober) donderdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur welkom met kinderen van 0 tot 4 jaar. Aanmelden hoeft niet en meedoen is gratis. Alleen voor koffie en thee wordt een bijdrage gevraagd. Meer informatie: kinderkring.webs.com/despeelkamer.htm.

Meer berichten