Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>V.l.n.r. Stefanie de Koning, Louise Drabbe en Nelly van der Does.</p>

V.l.n.r. Stefanie de Koning, Louise Drabbe en Nelly van der Does.

(Foto: )
Maatschappelijk

Strandyogales levert 524,50 euro op voor bouw van Hospice de Mare

Een benefietactie van Yoga en Meer! uit Leiderdorp voor stichting Hospice de Mare heeft € 524.50 opgebracht. Yogadocente Stefanie de Koning overhandigde afgelopen vrijdag de cheque aan manager Nelly van der Does en coördinator Louis Drabbe van het hospice.

Door: Nelleke Thissen

Stefanie de Koning organiseert jaarlijks een strandyogales waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit keer viel de keuze op Hospice de Mare, dat nu nog is gevestigd in Oegstgeest maar op termijn gaat verhuizen naar Leiderdorp. Het moet komen in een nieuw pand aan de Hoogmadeseweg dat gebouwd gaat worden op de plek waar nu nog gebouw Doesmeer staat. Daarvoor is veel geld nodig. Dat moet onder meer binnen komen door geldinzamelingsacties.


Betrokken

De strandyogales van Yoga en Meer! heeft dit keer een recordbedrag opgeleverd, zo meldt eigenaresse Stefanie de Koning. “De mensen voelden zich zo betrokken bij dit doel. Er is echt veel meer gedoneerd dan bij onze vorige acties”. Manager Nelly van der Does was dan ook reuze blij met de bijdrage van de yogacursisten. “Voor onze bouwplannen zijn we afhankelijk van donoren. Er is veel geld nodig. En nu bouwkosten dreigen te stijgen zijn wellicht extra financiën nodig”, vreest ze.

Stichting Hospice de Mare is sinds december 2020 eigenaar van gebouw en grond waar de nieuwbouw moet komen. De tekeningen zijn klaar, het proces is in een ver gevorderd stadium. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw er medio volgend jaar staat.

Wie behoefte heeft aan meer informatie over hospice de Mare (nu nog gevestigd in Oegstgeest) of overweegt er vrijwilliger te worden, kan contact opnemen met Nelly van der Does (06-41347827) of Louise Drabbe ( 06-23267137) of mailen naar info@hospicedemare.nl. Veel informatie is ook te vinden op de website www.hospicedemare.nl.

Meer berichten