Logo leiderdorpsweekblad.nl
Kies een club, ga bijvoorbeeld dansen! | Foto: PR
Kies een club, ga bijvoorbeeld dansen! | Foto: PR (Foto: PR)
Maatschappelijk

Campagne ‘Kies een club’ gestart op 6 september

Maandag 6 september lanceerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur  de campagne ‘Kies een club’. Deze campagne biedt ouders die de contributie of het lesgeld van een sport of cultuurclub niet zelf kunnen betalen, de mogelijkheid contact op te nemen via het speciale telefoonnummer 088 – 8 800 888 of de website kieseenclub.nl.

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurclubs zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en naar hun club. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor 272.000 kinderen niet vanzelfsprekend, hun ouders hebben geen geld om het lidmaatschap of lesgeld van een club te betalen (bron: SCP). Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten de kans krijgen een club te kiezen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurclub.


Op de club hoor je erbij

Tijdens de coronacrisis is het belang van samen sporten op de club en meedoen aan culturele activiteiten voor kinderen extra duidelijk geworden. Op de sportvelden of in de dans- of muziekscholen ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op waar ze hun leven lang wat aan hebben. Dat is belangrijk voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren omgaan met winst en verlies, vergeten hun zorgen, en hun zelfvertrouwen wordt groter. Op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Het is belangrijk dat in ieder geval de financiële hobbels om lid te worden van een club weggenomen worden. 

Doel van de campagne ‘Kies een club’ is om ouders te laten weten dat er hulp is. Het Jeugdfonds brengt ouders die contact opnemen via het 088 nummer of  kieseenclub.nl in contact met een intermediair die een aanvraag kan doen. Het Jeugdfonds werkt nauw samen met Stichting Leergeld en intermediairs als wijkteammedewerkers, schuldhulpverleners of de juf of meester op school. Deze intermediairs kunnen vervolgens samen met de ouders een aanvraag doen voor ondersteuning. 

De campagne loopt tot en met 30 september en is zichtbaar in supermarktketen Dirk van den Broek, stads- en streekbussen, posters in het straatbeeld en online.

Meer berichten