Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
Maatschappelijk

Inzamelingsactie Albert Heijn en voedselbank

Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen de landelijke inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. De actie loopt nog tot en met 12 september. Ook de Voedselbank Leiden e.o. en AH Winkelhof in Leiderdorp doen mee. 

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2 procent gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3 procent ( 36.858 kinderen). Speciaal voor deze kinderen, is op 31 augustus in samenwerking met Albert Heijn de grote landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ gestart. Deze actie is gericht op het ontbijt; geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan.

Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen. Op ah.nl/doneren staat de lijst met Albert Heijn winkels die deelnemen aan deze actie met de voedselbank.

Voedselbank Leiden e.o. en Albert Heijn filialen in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest doen mee met deze actie
Ook in Leiden en omliggende gemeenten zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Leiden steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen.

De actieproducten liggen bij:
Albert Heijn Winkelhof in Leiderdorp
Albert Heijn XL Bevrijdingsplein, Leiden
Albert Heijn Kooiplein, Leiden
Albert Heijn Stevenshof, Leiden
Albert Heijn Terweeplein, Oegstgeest
Albert Heijn Langevoort/Irislaan, Oegstgeest

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland
Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren.

Over Voedselbanken Nederland 
De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De voedselbank heeft in 2020 ruim 50 miljoen producten uitgedeeld. Het werk wordt gedaan door bijna 13.000 onbetaalde vrijwilligers.

Meer berichten