Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Sportfondsen manager Ferdi Dreef en een medewerker zetten alle sportattributen in De Bloemerd weer op hun plek.</p>

Sportfondsen manager Ferdi Dreef en een medewerker zetten alle sportattributen in De Bloemerd weer op hun plek.

(Foto: Corrie van der Laan)

Na bijna 100.000 prikken is De Bloemerd weer gewoon een sporthal

Komende maandag kunnen de Leiderdorpse binnensportverenigingen weer terecht in sporthal De Bloemerd. 

Door: Corrie van der Laan

De sporthal was van 24 mei tot en met 15 augustus in gebruik als vaccinatielocatie. Op 20 juli liet de GGD Hollands Midden weten dat de grote piek van het vaccineren voorbij was en dat de Leiderdorpse sporthal vanaf half augustus niet meer nodig zou zijn als priklocatie.


100.000 net niet gehaald

De 100.000 vaccinaties tegen corona zijn net niet gehaald in De Bloemerd, meldt de GGD. Om precies te zijn waren het er 96.120. Dat was gemiddeld 1.198 prikken per dag met een maximum van 1.732 op 9 juli. Op de eerste dag werd voorzichtig gestart met een aantal 414. Tijdens de 80 dagen dat de locatie open was, is 15 procent van de vaccinaties in de gezondheidsregio Hollands Midden in die periode gezet in Leiderdorp, dat is 0,7 procent van het aantal prikken in heel Nederland.


Metamorfose

Voor de inrichting als vaccinatielocatie onderging de sporthal in maart dit jaar al een totale metamorfose. De vloer werd bedekt met een beschermlaag met daar overheen laminaat en er werd een tiental prikstraten ingericht. Pas in de tweede helft van mei was er voldoende vaccin beschikbaar om De Bloemerd daadwerkelijk in gebruik te nemen.

Vorige week heeft de GGD de vaccinatielocatie weer ontmanteld en deze week konden Sportfondsen manager Ferdi Dreef en zijn mensen aan de slag om De Bloemerd weer in oude staat terug te brengen. Net op tijd voor de start van het nieuwe binnensportseizoen.

Meer berichten