Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Daan Binnendijk loste in 2019&nbsp; het startschot voor de ploegentijdrit. | Foto:&nbsp; archief/J.P. Kranenburg</p>

Wethouder Daan Binnendijk loste in 2019  het startschot voor de ploegentijdrit. | Foto:  archief/J.P. Kranenburg

(Foto: J.P.Kranenburg)

Olympische Triatleten vers uit Tokio aan de start bij Triathlon Leiderdorp

Er is nog een voorbehoud, want er komt nog een persconferentie komende vrijdag, maar verder staan alle lichten op groen; De Baanderij Triathlon Leiderdorp gaat door! Met beperkingen, maar ook met uitbreidingen èn verrassingen.

Door Esdor van Elten

De vergunning is er formeel nog niet, maar als de coronamaatregelen niet veranderen ziet mede-organisator Jeroen Fakkeldij de datum van 22 augustus met vertrouwen tegemoet. Dan gaat de  Baanderij Triathlon Leiderdorp 2021 van start. Maar het wordt wel anders dan anders. 

Geen publiek
De belangrijkste beperking: er mag geen publiek komen. “Dat is organisatorisch gewoon niet rond te krijgen”, geeft Fakkeldij toe. “De eisen zijn gewoon te zwaar.” Dat betekent dat triathlon liefhebbers hoogstens een glimp van het evenement zullen kunnen opvangen van buiten het afgezette gebied, bijvoorbeeld als de fietsers de N445 op gaan of de lopers richting de Zijlstroom lopen. Wel is de organisatie in overleg met Unity om te zien of er live verslaggeving op televisie, of bijvoorbeeld met een livestream mogelijk is. “Maar de kosten daarvan zijn hoog. “Unity probeert fondsen te vinden, maar het is niet gemakkelijk. Wij merken ook dat het in deze tijd moeilijk is om sponsors te vinden.”

Olympiërs
Jammer, want er zal genoeg te zien zijn. Naast de vele lopers in de Open Sessies is de Baanderij Triathlon Leiderdorp dit jaar namelijk ook gastheer van het Nederlands Kampioenschap Sprint en Eredivisie. Oorspronkelijk zou dit kampioenschap juni in Nijmegen plaats vinden. Normaal gesproken moet je, om het NK in huis te krijgen een uitgebreid bidbook indienen. Maar “We hebben met plezier ‘ja’ gezegd.”, aldus Fakkeldij. “Het is een mooie aanvulling op het evenement en een opsteker voor ons, want het geeft wel aan de de bond en de organisatoren ons parcours en de faciliteiten die we bieden hoog inschatten.” Hoewel door corona niet àlle normale faciliteiten gerealiseerd kunnen worden. Zo zijn er bijvoorbeeld geen douches. Op het NK mag de organisatie ook een aantal grote namen verwachten, zo maken onder anderen de Olympische atleten Marco van der Stel, Jorik van Egdom en de in Nederland wonende Syrische atleet Mohamad Maso hun opwachting. “Mogelijk komt Rachel Klamer ook, maar dat is nog niet volledig bevestigd.”

Inschrijven nog mogelijk
Tot zondag 15 augustus kunnen sportievelingen zich nog inschrijven als deelnemer. “De Derde afstand is bijna vol”, weet Fakkeldij. “Maar alle andere afstanden zijn er nog plaatsen genoeg.” Het aantal deelnemers is helaas ook niet zoveel, dat daardoor alle kosten gedekt kunnen worden: “We komen wel in de rode cijfers, verwacht Fakkeldij. “Maar we hebben reserves om dat op te vangen.

Meer info: www.triathlonleiderdorp.nl. Wie als sponsor wil bijdragen om bijvoorbeeld de verslaggeving mogelijk te maken, of op andere wijze het evenement wil steunen, kan mailen naar Jeroen Fakkeldij: info@triathlonleiderdorp.nl.

Meer berichten