Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp is al gestart met de voorbereidingen voor de Vriendenfeesten 2022. | Foto: PR</p>

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp is al gestart met de voorbereidingen voor de Vriendenfeesten 2022. | Foto: PR

(Foto: PR)

Vriendenfeesten gaan ook dit jaar niet door

De stichting Vrienden van het Oude Dorp heeft besloten om de Vriendenfeesten ook dit jaar niet door te laten gaan. De Vriendenfeesten vinden normaliter in het eerste weekend van september plaats in het Leiderdorpse  park De Houtkamp. Ze zijn nu verplaatst naar september 2022.

“Met pijn in het hart hebben we deze beslissing moeten nemen”, stelt voorzitter Herbert Zilverentant. “We waren al bezig met de voorbereidingen en de vergunningaanvraag waren we aan het schrijven. We hadden goede hoop dat een dergelijk evenement in september goed mogelijk zou zijn. De onzekerheid nu omtrent meerdaagse evenementen maakt dat we helaas deze beslissing hebben moeten nemen. We zijn en blijven een vrijwilligersorganisatie en kunnen veel van de extra zaken die nu op ons afkomen, zoals testen en controleren, niet aan. 

Los daarvan is een feest als het onze heel moeilijk op anderhalve meter te organiseren.”

De voorbereidingen voor de editie in september 2022 gaan nu wel van start. “We gaan er volgend jaar een knallend feest van maken”, aldus Zilverentant.

Meer berichten