Het middenbouw team van Elckerlyc mag zich Nederlands kampioen Schoolschaak van het NK 345 noemen!  V.l.n.r. Ada Gil Forza, Sabin Teianu, Asmi Jaglan, Revathi Gandhimathi Vijaykumar, Enzo De Castro en Filippo Rampini.
Het middenbouw team van Elckerlyc mag zich Nederlands kampioen Schoolschaak van het NK 345 noemen! V.l.n.r. Ada Gil Forza, Sabin Teianu, Asmi Jaglan, Revathi Gandhimathi Vijaykumar, Enzo De Castro en Filippo Rampini. Foto: PR

Elckerlyc scoort uitstekend op landelijke schoolschaakkampioenschappen

Algemeen Schoolsport

Het team van de Leiderdorpse basisschool Elckerlyc heeft het uitstekend gedaan tijdens de jaarlijkse schoolschaakkampioenschappen. Het eerste team van Elckerlyc werd vierde in het algemene toernooi. De ‘jonkies’ van groep 3, 4 en 5 hadden hun eigen toernooi, dat werd gewonnen door het middenbouw team van Elckerlyc.

Door de coronacrisis zijn de jaarlijkse schoolschaakkampioenschappen dit jaar online gehouden. Scholen konden meedoen met vijf dagelijkse halve finale toernooien om te proberen zich te plaatsen voor de finale. Er werden steeds vijf rondes gespeeld op de ‘chesskid’ website, met voor elke speler vijf minuten bedenktijd per partij plus vijf seconden per gespeelde zet.

Uit Leiderdorp deden ‘t Bolwerk, de School Kastanjelaan en de Elckerlyc mee. Vooral het team van de Elckerlyc deed het dit jaar erg goed: met een derde plaats in de halve finale (van de 39 deelnemende scholen) plaatsten Maxim en Sabin Teianu, Enzo De Castro, Stanley Min, Ayodhya Ray, Alex Thijssen, Agrima Tripathi, en Asmi Jaglan zich voor de finale. Daar werden ze uiteindelijk vierde, op slechts één punt achterstand van de winnaar, ‘de Spits’ uit Utrecht. Maxim had individueel de beste score van iedereen (van de 173 spelers !).

In het toernooi voor de groepen 3, 4 en 5 ging het zelfs nog beter: de Elckerlyc won zowel de halve finales als de finale, en mag zich dus Nederlands kampioen Schoolschaak van het NK 345 noemen!

Het heeft ongetwijfeld geholpen dat de schaakclub van de Elckerlyc al vanaf het begin van de coronacrisis online is gaan schaken, en sindsdien al zo’n honderd online toernooien heeft gehouden. De Elckerlyc omvat een Nederlandse Montessori school en een internationale school, waarin de schaakclub al lange tijd de populairste gecombineerde activiteit is.