Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De bewoners van de benedenwoningen van de Mauritssingel krijgen straks toch een nieuwe grijze bak als de oude wordt ingenomen.</p>

De bewoners van de benedenwoningen van de Mauritssingel krijgen straks toch een nieuwe grijze bak als de oude wordt ingenomen.

(Foto: Frank van der Groen)
update

Benedenwoningen Mauritssingel 2-52 mogen grijze restafvalbak toch houden

De voor het overgrote deel bejaarde bewoners van de benedenwoningen aan de Mauritssingel 2-52 in Leiderdorp krijgen toch een nieuwe minicontainer voor restafval als de oude wordt ingenomen.

Vorige week schreven we in deze krant over de verontwaardiging onder de bewoners die de week daarvoor op de valreep hoorden dat ze voortaan hun restafval naar de verzamelcontainer aan de Mauritssingel moesten brengen. Ze zouden hun grijze bak kwijt raken omdat het tweelaagse appartementencomplex waarin zij wonen door de gemeente beschouwd wordt als ‘hoogbouw’. En minicontainers zijn alleen voor bewoners van laagbouw, was de redenatie van de gemeente.

Naar aanleiding van dat artikel zijn gemeenteambtenaren vorige week donderdag langs gekomen bij de bewoners van de benedenwoningen. “Ik vond het fijn dat ze zelf kwamen kijken. Het was een heel prettig gesprek waarbij de ambtenaren duidelijk de intentie hadden om er samen met ons uit te komen”, vertelt bewoner Frank van der Groen.

En dat is gelukt. “We willen maatwerk leveren. Daarom krijgen de bewoners ook een minicontainer voor restafval als ze dat willen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De aanwezige bewoners konden hun wens direct doorgeven, de rest heeft een brief in de bus gekregen met informatie hoe zij de minicontainers kunnen aanvragen.

De gemeente heeft bovendien excuses aangeboden over de onduidelijke communicatie over de minicontainers.

Van der Groen hoopt dat de kwestie snel verder wordt afgewikkeld. “We weten nog niet wanneer de nieuwe grijze bakken komen maar zodra ze hier daadwerkelijk staan, krijgt de gemeente een grote pluim van mij.”

Meer berichten