Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Elke van Geest bekijkt de lachspiegel samen met drie van de makers en een jonge belangstellende.</p>

Elke van Geest bekijkt de lachspiegel samen met drie van de makers en een jonge belangstellende.

(Foto: Corrie van der Laan)
Jongeren

Extra vrolijkheid in de speeltuin

Het derde kunstproject van Stichting Nadja is een feit. Sinds vorige week woensdag staat in de speeltuin in het Leiderdorpse park De Houtkamp een grote lachspiegel waarvan de brede lijst is versierd door jongeren met een beperking.

Stichting Nadja is ruim tien jaar geleden opgezet door Anne van Zwieten om speelmiddagen te organiseren voor kinderen met beperkingen. De kinderen van het begin, waaronder Anne’s dochter Nadja, zijn opgegroeid tot jongeren. Ook zij dragen graag een steentje bij aan de maatschappij en Stichting Nadja biedt hen daarvoor de kans met het maken van kunstwerken voor in de buitenruimte. Dankzij de medewerking van onder meer Houtkamp beheerder Bert van Eijk dient het Leiderdorpse park als expositieplek.

Het eerste kunstproject bestond uit een groot schilderij dat vorig jaar werd opgehangen op de wand van een stal in de kinderboerderij. Daarna kwam afgelopen winter het stickerproject: acht vaste speelmiddagbezoekers tekenden hun lievelingsdieren waarvan kleurige, postergrote stickers werden gemaakt voor op vuilnisbakken in het park en op particuliere afvalcontainers (ze zijn nog steeds verkrijgbaar via stichtingnadja.nl). Inmiddels waren de jongeren ook al bezig met de zelfportretten voor de lijst van de lachspiegel. Alle projecten stonden onder leiding van creatief begeleider Elke van Geest.

Vorige week woensdag kwamen vier van de makers naar de Houtkamp om hun kunstwerk te onthullen. Zij waren de eersten die konden lachen om de rare spiegelbeelden, die ongetwijfeld ook gaan zorgen voor extra vrolijkheid bij heel veel andere bezoekers van de speeltuin.

Meer berichten