Logo leiderdorpsweekblad.nl
Arie Janssen
Arie Janssen (Foto: PR)
Verkiezingen

Arie Janssen kandidaat-lijsttrekker CU-SGP Leiderdorp

Het ziet ernaar uit dat Arie Janssen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 de lijst aan gaat voeren van de ChristenUnie-SGP Leiderdorp. Hij wordt dan de opvolger van Geert Schipaanboord.

Net als vier jaar geleden gaan ChristenUnie en SGP in Leiderdorp samen de gemeenteraadsverkiezingen in. Daarbij stonden de partijen voor de uitdaging om een opvolger te zoeken voor SGP-er Geert Schipaanboord, de vorige lijsttrekker en huidige fractievoorzitter. Schipaanboord heeft namelijk aangegeven dat hij, na acht jaar in de raad gezeten te hebben, zijn tijd op een andere manier ten dienste van de samenleving wil gaan besteden.

Een commissie, bestaande uit bestuursleden van de beide partijen en het vertrekkende raadslid Schipaanboord, heeft na gesprekken met diverse leden Arie Janssen (ChristenUnie) voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker. In een brief aan de leden schrijft de commissie: “Met Arie Janssen noemen we u vast geen onbekende naam. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is hij burgerraadslid in Leiderdorp: eerst voor de CDA-fractie, toen Geert Schipaanboord daar vanuit onze partijen als raadslid in zat, en vanaf 2018 voor onze eigen fractie. In diefunctie bereidt hij dossiers voor, vergadert hij mee met de fractie en voert hij zelf ook het woord in het Politiek Forum. Hierdoor heeft Arie de kennis en ervaring opgedaan die onmisbaar zijn om tijdens de campagne en (naar we hopen) daarna als raadslid de visie van onze partijen naar voren te brengen en Leiderdorp mee te besturen.”

Inmiddels heeft de ledenvergadering van de SGP ingestemd met de voordracht. Als de ledenvergadering van de ChristenUnie ook instemt, zal Arie Janssen bij de verkiezingen van 16 maart 2022 de gezamenlijke lijst aanvoeren.

Meer berichten