Screenshot van de IVN Routes App van een eerdere wandeling in de Houtkamp.
Screenshot van de IVN Routes App van een eerdere wandeling in de Houtkamp. Foto: PR

Houtkamp-wandeling met IVN Routes App

Algemeen Natuur

Het zonnige weer na het natte voorjaar nodigt uit om te genieten van het Leiderdorpse park De Houtkamp, waar de natuur nu op zijn mooist is. Een wandeling onder begeleiding van IVN-natuurgidsen is nog niet mogelijk maar met de IVN Routes App kan je tijdens een leuk ommetje wel de natuur en de verschillende landschappen in het park beleven.

Er is een nieuwe route gemaakt met leuke, interessante weetjes over de planten, dieren, het park zelf en het landschap in de overgang van lente naar zomer. Deze staat vanaf zaterdag 5 juni gereed in de app en op de site ivn.nl/inv-routes.

De meeste observatiepunten zijn langs verharde paden Hierdoor kunnen personen met een rollator of in een rolstoel ook meedoen. De heemtuin en de Waterschapsheuvel zijn niet opgenomen in de wandeling. Deze zijn inmiddels wel weer te bezoeken. (Denk aan de openingstijden).

IVN Routes app is gratis te downloaden voor Android en iPhone.

Meer informatie over (de afdeling Leiderdorp van) IVN Leidse regio staat op [ivn.nl/leidseregio]. Houd tijdens de wandeling de coronamaatregelen in acht.

Uit de krant