Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Tennislegende Tom Okker en burgemeester Laila Driessen nemen een rustmomentje om te poseren voor het Leiderdorps Weekblad.</p>

Tennislegende Tom Okker en burgemeester Laila Driessen nemen een rustmomentje om te poseren voor het Leiderdorps Weekblad.

(Foto: J.P.Kranenburg)
senioren

Tennislegende Tom Okker en burgemeester Laila Driessen promoten Oldstar tennis

Nationale tennislegende Tom Okker (77) en de Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen (67) lieten vrijdag 4 juni van het begin van de middag bij de Brugwacht in Leiderdorp zien hoe je Oldstar tennis speelt.

Door: Corrie van der Laan

Speciaal voor de gelegenheid was op het binnenterrein van het appartementencomplex een mobiel tenniscourt met opblaasbare boarding aangelegd. Bij Oldstar tennis zijn de standaard tennisregels wat aangepast om het spel geschikt te maken voor ouderen. Zo wordt een wat grotere en lichtere bal gebruikt die tweemaal mag stuiteren en wordt alleen onderhands geserveerd.


Toptennisser

Dat Tom Okker een aardig balletje slaat, mag duidelijk zijn. Hij is één van Nederlands grootste tennissers aller tijden. In 1968 werd hij professional. Als prof won hij 26 titels en in 1969 stond hij op de derde plek op de wereldranglijst. In het dubbelspel scoorde hij nog hoger met 78 titels en voerde hij in 1978 de wereldranglijst aan. Maar, vertelde hij vrijdag, al is hij met plezier ambassadeur voor Oldstar tennis, je zal hem niet meer zien op de tennisbaan. “Ik ben op mijn 60ste gestopt en eigenlijk mis ik het niet.” Hij richt zich nu op golf en doet aan fitness.

Burgemeester Driessen was vroeger een verdienstelijk amateurtennisster maar speelt ook al jaren niet meer. “Ik moest zelfs een racket lenen.”

Ondanks hun ‘roestigheid’ sloegen Okker en Driessen de bal geroutineerd heen en weer. Wat er zo goed uitzag dat ze al snel gezelschap kregen van andere 55-plussers die deze tennisvorm ook eens uit wilden proberen.

De Oldstar tennisdemonstratie was georganiseerd door het Ouderenfond in het kader van de Nationale Balkonbeweegdag. Het Leiderdorpse Clubhuis De Derde Helft was gastheer van het sportieve gebeuren.


Meer berichten