Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Met de klok mee vanaf linksboven: The Rodeoz, The Kickz, The Kreationz en Tha Radicalz. | Foto: PR&nbsp;</p>

Met de klok mee vanaf linksboven: The Rodeoz, The Kickz, The Kreationz en Tha Radicalz. | Foto: PR 

(Foto: PR)
Sport

Dansschool Rode Sneakerz in de prijzen

Het streetdance/hiphop team Tha Radicalz van de Leiderdorpse dansschool Rode Sneakers is eerste geworden bij het NK We know you can dance in de gevorderde categorie tot en met 14 jaar.

Het team, onder leiding van Valerie van Leeuwen, had al in de voorrondes laten zien veel in huis te hebben en pakte bij de online wedstrijd van zondag 30 mei de landelijke titel.

Ook twee andere streetdance/hiphop teams van Rode Sneakerz gooiden zondag hoge ogen. The Kickz en The Rodeoz, beiden onder leiding van Valery Bouwknegt, werden 4e van het land in respectievelijk de gevorderde categorie tot en met 14 jaar en de categorie tot en met 16 jaar.

Een vierde team, The Kreationz met coach Keatian Pardenilla, kreeg goede kritieken van de jury in de voorrondes maar greep net naast de kwalificatie.


Inzet en doorzettingsvermogen

De goede resultaten van de wedstrijdteams zijn volgens eigenaresse Kirsten Remmers van Rode Sneakerz te danken aan hun grote inzet en doorzettingsvermogen in deze gekke tijd. Buiten dansen in de regen en zelfs in de sneeuw maakte het trainen extra zwaar, maar heeft ze nooit afgeremd. “Het is belangrijk dat de teams en hun trainers goed op elkaar ingespeeld raken en dat is dit jaar ondanks de coronaregels goed gelukt en zichtbaar”, aldus Remmers

Meer berichten