Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Dit jaar geen lange slierten van lopers langs de Leiderdorpse paden en lanen; iedereen loopt de 4 routes op eigen houtje, op zijn eigen tijd tussen 1 en 30 juni.</p>

Dit jaar geen lange slierten van lopers langs de Leiderdorpse paden en lanen; iedereen loopt de 4 routes op eigen houtje, op zijn eigen tijd tussen 1 en 30 juni.

(Foto: J.P. Kranenburg)
Evenement

Juni wordt maand van de Leiderdorpse Avond4Daagse

Na een jaar van gedwongen pauze organiseert de Leiderdorpse korfbalclub Velocitas voor de 49ste keer de Avond4Daagse. Maar wel op een andere manier dan normaal: het wandelevenement wordt uitgesmeerd over de hele maand juni.

De sfeer zal absoluut anders zijn. Geen grote groepen die in lange slierten langs paden en wegen in en rond Leiderdorp hun 3, 5 of 10 kilometer afleggen. En vooral geen feestelijk slotavond met een gezamenlijke intocht achter de muziek aan, waarbij de deelnemers toegejuicht worden door publiek langs de route.


Foto-opdracht in plaats van stempelpost

Maar in ieder geval kan er weer gewandeld worden. In de periode van 1 tot en met 30 juni kunnen vier routes van 3, 5 of 10 kilometer gelopen worden. Deelnemers krijgen de routes digitaal toegestuurd en kunnen ze op eigen houtje afleggen. Een leuke foto-opdracht op de route dient als tijdelijke vervanging van de klassieke stempelpost en moet er voor zorgen dat alle lopers zich aan hun route houden. Belangrijk is dat iedereen zich houdt aan de coronaregels en dus niet met meer mensen loopt dan toegestaan is. Er zullen dit jaar geen verkeersregelaars op de route staan, dus iedereen wordt gevraagd zich netjes aan de verkeersregels te houden.

Tickets zijn te koop in de webshop van Velocitas (https://www.sv-velocitas.nl/winkel/) en kosten € 5,50 voor alle afstanden. Wie alle afstanden aflegt, kan een medaille (of nummertje) ophalen. Meer informatie daarover staat op de Velocitaswebsite.

Meer berichten