Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P.Kranenburg

Ook Leiderdorpse bibliotheek morgen weer open

Vanaf donderdag 20 mei mogen de bibliotheken weer open en ook de Leiderdorpse bibliotheek aan de Van Diepeningenlaan 110 is dan weer toegankelijk voor publiek.

“Spannend”, zegt Lara Bleijerveld, hoofd klantenservice van bibliotheekorganisatie BplusC, “want de vernieuwde bibliotheek in De Sterrentuin is nog niet open geweest. We zijn heel benieuwd hoe de mensen het vinden.”

In verband met de verbouwing van De Sterrentuin was de bibliotheek heel 2020 tijdelijk gevestigd in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg. Begin januari dit jaar vond de terugverhuizing plaats, maar toen zaten we inmiddels in de tweede lockdown en konden er alleen op afspraak boeken afgehaald worden bij de balie. Bezoekers mochten zelf de bibliotheekruimte niet in.

De bibliotheek is ingrijpend veranderd. De ruimte is nu beperkt tot één verdieping maar waaiert wel uit in de hal. “Daar hebben we bijvoorbeeld een aantal themameubels staan”, zegt Blijerveld.

De openingstijden zijn sterk verruimd. De bibliotheek is nu open wanneer De Sterrentuin open is: van maandag tot en met vrijdag van 8 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags en op zaterdag van half 11 tot half 1. In normale omstandigheden zijn de bibliotheekmedewerkers niet aanwezig op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend– dan is er zelfservice.

Maar de komende tijd is dat even anders en zal er altijd iemand zijn. Dat moet ook want voorlopig is het bibliotheekbezoek gebonden aan een aantal restricties en daarop moet worden toegezien, legt Blijerveld uit. “Bibliotheekbezoekers mogen pas naar binnen na het beantwoorden van een aantal gezondheidsvragen en registratie van hun contactgegevens. Dat laatste in verband met een mogelijk bron- en contactonderzoek van de GGD. Er geldt een maximum aantal van 22 bezoekers en iedereen moet een winkelmandje mee naar binnen nemen. Zijn de mandjes op, dan zal je even moeten wachten. En natuurlijk gelden de standaard coronaregels: blijf thuis met klachten, kom zoveel mogelijk alleen, draag een mondkapje en houd 1,5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers.”

Meer berichten