Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De Dierenambulance, gevestigd aan de Draadbaan 14 in Leiderdorp, is bewust niet aangesloten bij &nbsp;Dierenlot en krijgt ook geen cent van de landelijke stichting.&nbsp;</p>

De Dierenambulance, gevestigd aan de Draadbaan 14 in Leiderdorp, is bewust niet aangesloten bij  Dierenlot en krijgt ook geen cent van de landelijke stichting. 

(Foto: J.P. Kranenburg)

Dierenambulance Leiden baalt van Dierenlot

Het bestuur van de Dierenambulance Regio Leiden is boos op de Stichting Dierenlot. Die landelijke stichting heeft een advertentie op Google geplaatst waarin de indruk wordt gewekt dat een donatie aan Dierenlot ook ten goede komt aan de dieren in nood in de Leidse regio.

“Dat is niet het geval”, benadrukt voorzitter Jaap van Meijgaarden van de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance - Vogelasiel Regio Leiden. “Wij hebben ons bewust niet bij Dierenlot aangesloten, omdat wij niet geassocieerd willen worden met een stichting waarvan de twee directeuren, volgens de op hun website geplaatste jaarrekening 2019, € 93.400 respectievelijk € 123.062 verdienen voor een functie van 32 uur per week. Van het geld dat Dierenlot van bewoners uit onze regio ontvangt, komt geen cent bij ons terecht.”

Stichting Dierenlot heeft haar verontschuldigingen aangeboden en beloofd de zoekwoordencombinatie ‘Dierenambulance Leiden’ te verwijderen zodat die niet langer leiden naar de gewraakte advertentie. Maar dat is wat Van Meijgaarden betreft niet genoeg. Hij geeft aan dat zijn stichting veel last heeft van met name de tv-reclames van Dierenlot. Omdat die suggereren dat Dierenlot alle dierenambulances in het land steunt, loopt de Dierenambulance Leiden veel inkomsten mis, aldus de voorzitter. Hij heeft voorbeelden te over van mensen die blij zijn met de Dierenambulance Leiden en als dank een gift over maken naar Stichting Dierenlot. “Wij zijn voor 80 procent van onze uitgaven afhankelijk van betalingen, donaties en giften van particulieren en uw organisatie vist ongewenst in onze regionale visvijver”, zo benoemt Van Meijgaarden het pijnpunt.

Hij stelt voor dat Dierenlot stopt met de misleidende advertenties en zorgt voor een financiële compensatie: “De donatieknop daarvoor vindt u op onze website www.dierenambulanceleiden.nl”.

In een reactie daarop wijst Jane van den Berg van Dierenlot op de ondersteuning - financieel, in natura en door kennisdeling - die Dierenlot haar 250 zogeheten Erkend Dierenlot Benificianten biedt, en stelt dat ook de Dierenambulance Regio Leiden daar voordeel van kan hebben. Ze bestrijdt dat de tv commercials van Dierenlot niet-aangesloten dierenhulporganisaties geld kosten. “Wij zijn van mening dat onze commercials juist ook de aandacht vestigen op de honderden lokale en regionale dierenhulporganisaties die vaak geen of te weinig steun krijgen van de lokale overheid.”

Meer berichten