Het weer werkte ook nog mee zodat iedereen tijdens deze eerste koffieochtend heerlijk buiten kon zitten.
Het weer werkte ook nog mee zodat iedereen tijdens deze eerste koffieochtend heerlijk buiten kon zitten. Foto: Emmy van Haren

Blij met herstart koffieochtenden

Algemeen Maatschappelijk

Na ruim een half jaar kon Buurtactief ’t Oude Dorp vanochtend voor het eerst weer oudere buurtbewoners ontvangen bij de koffieochtend. De zeventien bezoekers waren dolblij dat ze eindelijk weer bij ’t Buurthuis in de Leiderdorpse Oranjewijk terecht konden voor een bakkie koffie en een praatje.

Na de eerste lockdown golden bij de heropening, half juni 2020, allerlei restricties. Bezoekers van de koffie-ochtenden moesten vooraf reserveren, de ochtend werd ingedeeld in twee periodes en er was per periode plek voor maximaal elf gasten. Dit keer hoeft dat gelukkig niet, meldt Buurtactief-bestuurslid Emmy van Haren. “De ouderen die hier komen zijn tweemaal gevaccineerd. We gaan niet knuffelen, we houden ons aan de coronaregels, maar vooraf reserveren hoeft niet.”

De koffieochtenden zijn vanaf nu weer elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van Hemelvaartsdag).

Uit de krant