Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Passen en meten om het schoolmeubilair in de vrachtwagen te krijgen. | Foto: Aart Broek</p>

Passen en meten om het schoolmeubilair in de vrachtwagen te krijgen. | Foto: Aart Broek

Maatschappelijk

Leiderdorpse scholen schenken meubilair aan Gambia en Caraïben

Basisschool ’t Bolwerk en Willem de Zwijgerschool kregen voor enkele klassen nieuw meubilair. Het oude meubilair dat nog prima te gebruiken is kan natuurlijk naar een oud ijzerboer, maar de scholen kozen er voor om het te doneren aan Stichting Onderwijs voor Gambia en Stichting Miss IQ die het naar het Caraïbisch gebied stuurt. De contacten met beide Stichtingen lopen via Rotary Leiderdorp.

Stichting Onderwijs voor Gambia is ontstaan op initiatief van mensen uit Noordscheschut, een dorp onder de rook van Hoogeveen. Ook vorig jaar oktober heeft deze stichting oud (kleuter)meubilair van beide Leiderdorpse scholen opgehaald en verscheept naar Gambia. Stichting Miss IQ is de kleine, daadkrachtige organisatie die zorgt dat het meubilair naar de Caraïbische zijde van het Koninkrijk der Nederlanden wordt verscheept. Recentelijk zijn elf [!] containers met schoolmeubilair naar Curaçao gestuurd.

Rotaryleden hielpen in de meivakantie met het sjouwen en stouwen van de ontzagwekkende hoeveelheden gebruikte, maar nog zeer bruikbare schoolmeubels in zes bestelwagens. De stoelen, tafels, bureaus en kasten verlieten Leiderdorp voor een nieuw leven onder de zon.


Rotaryclub Leiderdorp is een serviceclub die deel uitmaakt van het wereldwijde Rotary International. Leden van Rotary steunen op verschillende wijzen hun medemensen, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke mening. 

Meer berichten