Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het lijkt een beetje op een gaarkeuken; leden van de Able Compagnie delen Vrijheidssoep uit bij verpleeghuis Leythenrode.</p>

Het lijkt een beetje op een gaarkeuken; leden van de Able Compagnie delen Vrijheidssoep uit bij verpleeghuis Leythenrode.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Oranjefeesten

Verbindende Vrijheidssoep

De bewoners van het Leiderdorpse verpleeghuis Leythenrode kregen woensdag 5 mei een bijzondere lunch. De Oranjevereniging Leiderdorp trakteerde op Vrijheidssoep, vers gemaakt door chef banquetting Denny Moenen van Brasserie Park.

Twee grote volle pannen werden rond half 11 ‘s ochtend met authentieke legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog opgehaald bij de Brasserie en naar het verpleeghuis gebracht. Voor de entree werd de soep verdeeld over de pannen die naar de verschillende afdelingen van Leythenrode gingen.


Warmte en verbinding

De Oranjevereniging en Brasserie Park zorgen er in normale tijden altijd voor dat Bevrijdingsdag in Leiderdorp een echt feest wordt, met een gevarieerd programma in park De Houtkamp en bij de brasserie. Corona zette daar nu voor het tweede achtereenvolgende jaar een streep door, maar dankzij de Vrijheidssoepactie ging de dag toch niet onopgemerkt voorbij. De soep werd gemaakt naar recept van Yvette van Boven, dat woensdag ongetwijfeld door heel veel Nederlanders is gebruikt om een maaltijd te creëren die warmte en verbinding brengt. Al had Brasserie chef Moenen er natuurlijk wel zijn eigen zeer smakelijke draai aan gegeven.


Able Compagnie

Wat de dag extra bijzonder maakte, was de medewerking van de Able Compagnie Rotterdam, een groep liefhebbers die zich inzet om voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewaren en onder de aandacht te brengen. Zes bijzondere legertrucks en -jeeps reden woensdag langs bij Leythenrode. Na het soeptransport kwamen er twee wagens die een chocolade traktatie brachten, en tot slot brachten twee wagens bloemen voor het personeel.

Meer berichten