Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bloemen bij het oorlogsmonument op de openbare begraafplaats aan de Hoogmadeseweg, op 4 mei 2020. | Archieffoto: PR
Bloemen bij het oorlogsmonument op de openbare begraafplaats aan de Hoogmadeseweg, op 4 mei 2020. | Archieffoto: PR (Foto: PR)
Herdenken

Dodenherdenking in Leiderdorp live te zien op lokale televisie

Evenals vorig jaar is ook in 2021 de Dodenherdenking in Leiderdorp wegens corona niet toegankelijk voor publiek. Wel wordt de plechtigheid op dinsdagavond 4 mei live uitgezonden op televisie bij Unity.NU. Het speciale programma start om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

De uitzending begint vanuit de studio van Unity.NU en om 19.45 uur wordt er live geschakeld naar de Algemene Begraafplaats op de Hoogmadeseweg. In dit programma zullen leerlingen van de Koningin Julianaschool een gedicht voordragen, is er een speech van burgemeester Laila Driessen en klinkt vlak voor 20.00 uur het taptoesignaal door een trompettist van Tamarco. Daarna klinkt het Wilhelmus en worden er kransen gelegd door onder andere de burgemeester, de gemeenteraad, de Oranjevereniging Leiderdorp, de Leiderdorpse brandweer, Politie Leiden-Noord en het Korps Mariniers.

Het programma wordt afgesloten door de Leiderdorpse zangeres Lisette van der Ploeg (16). Zij zingt haar nieuwe toepasselijke nummer ‘Visit Heaven’.

De uitzending wordt georganiseerd door Oranjevereniging Leiderdorp, in samenwerking met de Leiderdorpse omroep. Unity.NU is te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo en kanaal 1412 bij alle andere provider. De uitzending is ook online te zien op de homepage van Unity.NU: www.unity.nu.

Meer berichten