Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Garagebedrijf Autoservice Achthoven ligt nu grotendeels verscholen achter een heg.</p>

Garagebedrijf Autoservice Achthoven ligt nu grotendeels verscholen achter een heg.

(Foto: J.P.Kranenburg)

Autoservice Achthoven: ‘Werken wordt lastig met geplande herinrichting Mauritssingel’

Pascal Schoenmaekers en Mielou Wiessenberg van het Leiderdorpse garagebedrijf Autoservice Achthoven balen van de plannen van de gemeente voor de herinrichting van de Mauritssingel. Nu ligt hun bedrijf aan een doodlopende poot van de weg, in het plan wordt die poot onderdeel van de doorlopende weg die dan dus pal langs de garage loopt. Dat maakt de situatie een stuk onveiliger, geven ze aan in een brief aan de gemeente. Bovendien verdwijnt de hoge heg die het garageterrein en de bij de garage geparkeerde auto’s grotendeel afschermt van de rest van de buurt. Schoenmaekers en Wiessenberg nodigen de gemeente uit zelf een kijkje te komen nemen. “Zo kunt u zien hoe wij werken en hoe lastig dit wordt met de komst van de nieuwe plannen.”

De ondernemers zijn niet de enigen die moeite hebben met het herinrichtingsplan. Vanuit de wijk zijn veel meer opmerkingen gekomen. Daarbij werden ook zorgen geuit over de verwachte parkeerdruk; als de parkeerplaatsen voor de deur bij het autobedrijf vervallen, zullen de auto’s van de klanten een plek moeten krijgen op de openbare weg. En daar staat het nu vaak al vol.


Revitalisering Oranjewijk en Doeskwartier-West

Volgens wethouder Rik van Woudenberg gaat het nog om schetsplannen en ligt er nog niets vast. De herinrichting van de Mauritssingel is onderdeel van de zogeheten revitalisering van de Oranjewijk en het Doeskwartier-West. De riolering in de wijken moet worden vervangen. Nu de straten toch op de schop gaan, wil de gemeente meteen een ‘kwaliteitsslag’ maken; er komt een aparte afvoer voor regenwater, een aantal straten wordt heringericht om de verkeersveiligheid te vergroten en het openbare groen wordt verbeterd.


Meedenksessies

Maar de plannenmakerij is “nog echt in de beginfase”, verzekerde de wethouder maandagavond 26 april naar aanleiding van vragen van VVD-fractievoorzitter Martine Breedveld. “We zijn met een intensief participatietraject bezig”. De komende tijd worden er meedenksessie voor bewoners georganiseerd, waarvoor zich inmiddels al negentig burgers zich hebben aangemeld, aldus de wethouder. “Ook de eigenaar van de garage kan daaraan meedoen.”

Naar aanleiding van die meedenksessies worden de schetsplannen zoals ze er nu liggen aangepast. In juni of juli komt er dan een voorlopig ontwerp waarover vervolgens verder gesproken kan worden.

Tekst: Corrie van der Laan


Meer berichten