Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Tom, passend gehuld in een koninklijke oranje mantel, roept de bingonummers om. | Foto: J.P. Kranenburg</p>

Tom, passend gehuld in een koninklijke oranje mantel, roept de bingonummers om. | Foto: J.P. Kranenburg

(Foto: J.P.Kranenburg)

Koningsdag 2021: plezier pal voor de deur

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kon Koningsdag niet op de gebruikelijke manier gevierd worden. In Leiderdorp betekende dat geen aubade, vrijmarkt en gezellige terrassen in het oude dorp, geen familiekermis in De Bloemerd, geen optredens op het Winkelhofplein. Om maar een paar dingen te noemen. Maar de Leiderdorpers maakten er het beste van. In een aantal straten zorgden de bewoners voor coronaproof Koningsdaggezelligheid pal voor de deur.

De elfjarige Tom de Wolf uit de Dotterbloemkreek pakte het groot aan. Hij organiseerde dinsdagochtend 27 april een bingo voor alle buren. “Vorig jaar deed ik dat omdat er corona was, nu is er nog steeds corona dus doe ik het nog een keer”, aldus de jonge entertainer.

Er was een tafel vol met leuke prijzen te winnen, gesponsord door Winkelhof winkeliers. Zeker twintig gezinnen deden mee, waarbij de geluidsinstallatie goed van pas kwam want iedereen zat op ruime afstand van elkaar. Supergezellig en nog voor het goede doel ook: het geld dat Tom ophaalde met de verkoop van bingo-kaarten ging naar Make-A-Wish Nederland.

Meer berichten