Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Rik van Woudenberg gaat groep 6 van de Willem de Zwijgerschool voor bij het paadjestrappen. De tuintje zijn niet helemaal leeg; vrijwilligers hebben in de afgelopen weken in alle tuintjes alvast aardappelen gepoot, bonenstokken neergezet en bonen geplant.</p>

Wethouder Rik van Woudenberg gaat groep 6 van de Willem de Zwijgerschool voor bij het paadjestrappen. De tuintje zijn niet helemaal leeg; vrijwilligers hebben in de afgelopen weken in alle tuintjes alvast aardappelen gepoot, bonenstokken neergezet en bonen geplant.

(Foto: J.P.Kranenburg)
onderwijs

Schooltuinenseizoen traditioneel gestart met paadjes trappen

Drie weken later dan gebruikelijk is donderdag 22 april aan het eind van de ochtend het Leiderdorpse schooltuinenseizoen officieel geopend. Dat gebeurde met het traditionele paadjes trappen op schooltuinencomplex De Sterrekers in park De Bloemerd.

De eer was dit jaar aan de leerlingen van groep 6 van de Willem de Zwijgerschool die werden aangevoerd door onderwijswethouder Rik van Woudenberg. Nadat alle tuintjes netje van elkaar gescheiden waren door een aangestampt paadje, mochten de kinderen hun eigen gemaakte naambordjes bij de tuintjes zetten. En toen was het tijd voor het echte werk: de aarde werd verwend met korrels biologische mest, vervolgens gingen jonge sla- en andijvieplantjes in de grond en werd snijbiet gezaaid.

In totaal gaan 383 kinderen aan de slag op de schooltuintjes. Geholpen door enthousiaste en kundige vrijwilligers tuinieren ze hier elke week totdat in oktober het laatste restje van de oogst wordt binnengehaald.


Meer berichten