Medewerksters van FloreoKids naschoolse opvang De Brink tonen het spandoek waarmee de kinderen maandag werden verwelkomd.
Medewerksters van FloreoKids naschoolse opvang De Brink tonen het spandoek waarmee de kinderen maandag werden verwelkomd. Foto: PR

Buitenschoolse opvang ging 19 april eindelijk weer volledig open

Algemeen Maatschappelijk

Voor het eerst sinds half december 2020 mocht maandag 19 april de buitenschoolse opvang weer open voor alle kinderen. Bij de bso-locaties van de FloreoKids in Leiderdorp werden de kinderen welkom geheten met een vrolijk spandoek en ballonnen.

Door: Corrie van der Laan

“Heerlijk dat het weer overal krioelt”, vindt directeur Johan Vriesema van FloreoKids. De afgelopen vier maanden waren de bso’s alleen open voor kinderen wiens ouders een cruciaal beroep hebben en voor noodopvang, wat een bezetting van zo’n 30 procent betekende. Wat wel een beetje leeg was.


Onverwacht

Voor Vriesema kwam de heropeningsdatum van 19 april toch wat onverwacht, geeft hij eerlijk toe. “Begin vorige week was er een vergadering met directeuren kinderopvang in de regio en toen zag eigenlijk niemand aankomen dat het nú al zou gebeuren. Ik had een fles wijn gezet op heropening na de meivakantie, en velen met mij.”

Het draaiboek lag al wel klaar, maar het was vorige week flink druk met het regelen van de laatste losse eindjes. En natuurlijk met de voorbereidingen voor een feestelijk onthaal van de kinderen. “Zaterdag hebben ze allemaal een kaart in de bus gekregen om ze te laten weten hoe blij we zijn dat ze weer komen. Ook zijn op de verschillende locaties de medewerkers en de kinderen die wel mochten komen aan de slag gegaan met het maken van spandoeken en versieringen.”


Bubbel

De kinderen zijn weer terug maar alles is nog niet zoals het voor de pandemie was, vertelt Vriesema. “De kinderen zijn ingedeeld in kleinere groepen en kinderen die op verschillende scholen zitten, worden binnen van elkaar gescheiden, elke school zijn eigen bubbel. We hebben dus meer ruimtes nodig. Het wordt een uitdaging om het binnen de strakkere kaders zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. Gelukkig mogen ze buiten wel vrijuit spelen, dus we hopen dat het de komende tijd héél mooi weer wordt.”

Uit de krant