Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Lifeliner 5 op het parkeerterrein bij Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp.
De Lifeliner 5 op het parkeerterrein bij Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. (Foto: AS Media)
corona

Liveliner 5 geland bij Alrijne Leiderdorp

De Lifeliner 5, een traumahelikopter speciaal ingericht voor het vervoeren van coronapatiënten, is vandaag rond het middaguur geland op de parkeerplaats voor het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De helikopter heeft een coronapatiënt vervoerd naar een ziekenhuis elders in het land.

Het was voor het eerst dat de Lifeliner 5 bij het Leiderdorpse ziekenhuis landde. Eerder kon dat niet vanwege ruimtegebrek. Maar dat probleem is verholpen door twee bomen en een lantaarnpaal te verwijderen.


Aantal besmettingen blijft hoog

Het aantal nieuwe coronagevallen bleef ook afgelopen week onverminderd hoog in Leiderdorp. Van maandag 12 tot en met zondag 19 april registreerde de GGD in totaal 88 positief geteste Leiderdorpers, 13 meer dan een week eerder. Eén dorpsgenoot moest vorige week met corona in het ziekenhuis worden opgenomen en één is overleden aan covid-19.

Sinds het begin van de coronapandemie zijn 79 Leiderdorpers zo ziek geworden door het virus dat een ziekenhuisopname noodzakelijk was en zijn 22 Leiderdorpers aan de ziekte bezweken.

Meer berichten