Logo leiderdorpsweekblad.nl
Esther Baars (links) van de Oranjevereniging Leiderdorp overhandigde de Vrijheidsboxen aan Marian Soullié van basisschool De Leeuwerik.
Esther Baars (links) van de Oranjevereniging Leiderdorp overhandigde de Vrijheidsboxen aan Marian Soullié van basisschool De Leeuwerik. (Foto: PR )
Oranjefeesten

Oranjevereniging Leiderdorp brengt Vrijheidsboxen bij 7 basisscholen

Zeven Leiderdorpse basisscholen ontvingen vorige week de Vrijheidsbox, een doos vol spelletjes die de leerlingen samen op school kunnen spelen. Op Daltonschool De Leeuwerik nam Marian Soullié de box in ontvangst. Zij is leerkracht van groep 7 en bedenker van de spelletjes die de Vrijheidsbox bevat.

“In de aanloop naar Koningsdag en 5 mei gaan we alle spelletjes spelen die in de Vrijheidsbox zitten, we verheugen ons erop”, zegt Soullié. “De kinderen misten door de lockdown school, het samen spelen en plezier maken. En op Koningsdag zijn er voor hen geen spelletjes buiten en op 5 mei kunnen ze niet naar het traditionele bevrijdingsfeest in de Houtkamp. Dit alternatief van de Oranjevereniging voor de basisschoolleerlingen maakt dat er toch een feestje is. En alles is panklaar aangeleverd, compleet met uitlegkaarten en alle materiaal. Zo worden leerkrachten ontzorgd en dat is belangrijk in deze tijd waar veel van ze wordt gevraagd.”

In totaal gaan 1.600 Leiderdorpse basisschoolleerlingen in de periode voor de meivakantie aan de slag met de box, die het thema draagt ‘Vrijheid is bewegen’. Er is een box voor de onderbouw en een voor de bovenbouw, ieder met 9 doe-activiteiten en spelletjes, speciaal voor hen samengesteld. “Ik liet mijn eigen leerlingen het al even zien, ter goedkeuring. Zij hebben er veel in zin en we hopen dat alle Leiderdorpse leerlingen er veel plezier aan beleven!”, besluit Soullié.


Meer berichten