Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:
Onderwijs

De Leeuwerik in actie voor de Vastenactie

Kinderen van de bovenbouw van de Leiderdorpse Daltonschool De Leeuwerik hebben de afgelopen drie weken acties bedacht en uitgevoerd om geld in te zamelen voor de Vastenactie. Zo konden ze een steentje bij dragen aan (beter) vervolgonderwijs en materiaal voor kinderen ver weg die dit goed kunnen gebruiken.

Vanaf de voorjaarsvakantie hebben alle groepen van De Leeuwerik gewerkt aan het Vastenactiethema ‘Werken aan je toekomst’. De kinderen leerden daarbij dat ook een vervolgopleiding belangrijk is om de kans op werk te vergroten.

In tegenstelling tot hier in Nederland, waar alle kinderen naar de basisschool en de middelbare school kunnen, krijgen kinderen in veel andere landen geen vervolgonderwijs. Daardoor missen zij de kans om een vak te leren waarmee ze later een inkomen kunnen verdienen.

Vastenactie wil ervoor zorgen dat meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen. Hierdoor kunnen ze een vak te leren, zoals kleermaker, bakker, winkelier of bijenhouder en zo werken aan hun toekomst. Sommige mensen in Mbala, Zambia verdienden bijvoorbeeld hooguit € 100 per jaar, oftewel maximaal € 8,30 per maand. Na een opleiding en begeleiding verdienen ze nu tussen de € 20 en € 50 per maand. Daarmee kunnen ze voor zichzelf zorgen. De vastenactie helpt dus echt!

De kinderen van De Leeuwerik hadden allerlei acties bedacht; auto’s wassen, cakejes/koekjes bakken en verkopen, armbandjes maken en verkopen, lege flessen ophalen, muziek maken, enz. Daarmee hebben ze ca. 1.500 euro ingezameld. Een prachtig resultaat dat er aan bijdraagt dat ook kinderen in een minder bevoorrechte positie naar school kunnen en door kunnen leren.


Meer berichten