Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Rik van Woudenberg (rechts) reikte afgelopen zomer de eerste teGOEDbon uit aan Koos Chaudron.</p>

Wethouder Rik van Woudenberg (rechts) reikte afgelopen zomer de eerste teGOEDbon uit aan Koos Chaudron.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

Duurzaamheidsvoucher blijft langer geldig

Vandaag, 31 maart, zou de laatste dag zijn dat de duurzaamheidsvoucher die alle Leiderdorpse huiseigenaren vorig jaar zomer in de bus hebben gekregen, geldig is. Maar wie hem nog niet gebruikt heeft, hoeft niet in de stress te schieten: maandag 29 maart ging de gemeenteraad akkoord met een voorstel om de voucherregeling te verlengen tot 17 juli dit jaar.

De vouchers, of teGOEDbonnen zoals ze in Leiderdorp heten, hebben een waarde van 70 euro en kunnen worden ingezet voor duurzaamheidsinvesteringen in de woning. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van tochtstrips, een waterbesparende douchekop of ledlampen maar ook als bijdrage in de aanschafkosten van apparatuur als een inductiekookplaat of een energiezuinige wasmachine.

Het geld voor de duurzaamheidsactie komt uit de landelijke ‘Regeling Reductie Energiegebruik bij koopwoningen’ (RRE). Leiderdorp heeft in totaal 2.860 vouchers beschikbaar waarvan er halverwege deze maand pas 1.865 verzilverd waren. De gemeente gaat de komende tijd via verschillende kanalen extra aandacht vestigen op de mogelijkheid de voucher alsnog in te wisselen. Wie de voucher kwijt is, kan een duplicaat aanvragen bij de gemeente.

Overigens meldde duurzaamheidswethouder Rik van Woudenberg (D66) dat er een tweede voucherronde komt, die gericht is op bewoners van huurwoningen.

Meer berichten