Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het belteam van de Ondernemersdesk.
Het belteam van de Ondernemersdesk. (Foto: Judith Demoed, YouDid Fotografie)
Ondernemers

Ondernemersdesk voor en door ondernemers biedt hulp bij heroriëntatie

Het zijn zware tijden voor ondernemers. Ondanks de steunpakketten vanuit de Rijksoverheid en het lokale maatwerk van gemeenten en provincies, redden niet alle ondernemers het om hun bedrijf gezond door de coronacrisis heen te helpen. De gemeente biedt hulp aan bij heroriëntatie. Ondernemers die wonen in de gemeente Leiden, Leiderdorp of Oegstgeest kunnen vanaf dinsdag 30 maart terecht bij de Ondernemersdesk.

De drie gemeenten hebben een Ondernemersdesk opgericht die ondernemers gaat bellen. Hiervoor werken ze samen met Mooigematcht. Dit bedrijf zet voor het belteam ZZP’ers uit de regio in die zelf ook zijn getroffen door coronamaatregelen. Zij bespreken samen met de ondernemer welke ondersteuning er nodig is om zo goed mogelijk uit de crisis te komen. In overleg melden zij ondernemers aan bij de organisaties die hen verder op weg helpen. Ondernemers kunnen ook zelf naar de Ondernemersdesk bellen voor hulp. Alle ondersteuning wordt gratis aangeboden.

Het gaat dan om:

• Hulp bij ondernemerschap. Zoals ondersteuning bij het ontwikkelen van een nieuw businessmodel;

• Ondersteuning bij financiën;

• Ondersteuning bij psychosociale problematiek;

• Stoppen met ondernemen en begeleiding naar loondienst.

Op de website www.leiden.nl/ondernemersdesk staat meer informatie over de Ondernemersdesk en de aanverwante instanties. Wie meer hulp wil bij heroriëntatie kan een terugbelverzoek mailen naar ondernemersdesk@leiden.nl. Vermeldt daarbij uw bedrijfsnaam, voor- en achternaam, adres en telefoonnummer. Een medewerker van de ondernemersdesk neemt binnen twee werkdagen contact op. Of bel direct met de Ondernemersdesk via (071) 516 7006.

Meer berichten