Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De werkzaamheden van komend weekend hadden eigenlijk in februari moeten gebeuren maar dan kon toen niet vanwege vorst en sneeuw.&nbsp;</p>

De werkzaamheden van komend weekend hadden eigenlijk in februari moeten gebeuren maar dan kon toen niet vanwege vorst en sneeuw. 

(Foto: J.P.Kranenburg)
Verkeer

Stierenbrug komend weekend dicht voor staartje groot onderhoud

 De Leiderdorpsebrug, oftewel Stierenbrug, is van zaterdag 27 maart 22.00 uur tot maandag 29 maart 5.00 uur afgesloten voor alle verkeer op de weg. Op zondag 28 maart kan ook verkeer op het water de brug niet passeren. 

De werkzaamheden die deze dagen worden uitgevoerd, stonden eigenlijk gepland voor het tweede weekend van februari maar konden toen niet doorgaan vanwege de vorstperiode. Tijdens de afsluiting wordt gewerkt aan het balansblok van de brug, dat ervoor zorgt dat de brug makkelijker open en dicht kan. Om er goed bij te kunnen, moet de brug omhoog staan. Wegverkeer moet omrijden. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A4, fietsers en voetgangers kunnen de Oude Rijn oversteken via de Rhijnvreugdbrug.

Met deze laatste werkzaamheden is het groot onderhoud van de Stierenburg afgerond. Het leeuwendeel van de klus is gedaan in 2019. In de zomer van dat jaar is het wegdek vernieuwd, zijn de stalen onderdelen geschilderd, de slagbomen vervangen en zijn camera’s geplaatst. De brug was daarvoor zes weken dicht. Tussen eind november 2020 en eind januari 2021 is de technische installatie en aandrijving van de brug vervangen.

Als het werk helemaal klaar is, voldoet de Stierenbrug weer zeker tien jaar aan alle eisen.

Meer berichten