Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Burgemeester Laila Driessen laat haar stembiljet in de stembus glijden.</p>

Burgemeester Laila Driessen laat haar stembiljet in de stembus glijden.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Verkiezingen

Burgemeester Driessen stemt in gebouw Irene

De Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen heeft vanochtend iets na half 11 haar stem uitgebracht in het stembureau in gebouw Irene in de Hoofdstraat.

Druk was het niet op dat moment, al druppelden de kiezers gestaag binnen. “Het gaat prettig relaxed zo”, zei een stembureaulid, “geen rijen maar we zitten al wel aan de 350 stemmers.”


Ruim 3.000 vroegstemmers

Het stembureau in gebouw Irene was een van de twee vroegstemlocaties in de gemeente en is vandaag dus voor de derde achtereenvolgende dag geopend. Ruim drieduizend Leiderdorpers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om, hier of bij winkelcentrum Winkelhof, al op maandag en dinsdag te stemmen.

Als extra service voor kwetsbare burgers ging maandag en dinsdag een mobiel stembureau langs bij seniorencomplexen Huis ter Does en Van Alphenstaete, woonzorgcentrum De Ommedijk en verpleeghuis Leythenrode. “Dat werd duidelijk op prijs gesteld, heel wat bewoners hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om te stemmen”, vertelde Driessen vanochtend.


Tweede kans

Ook hebben veel Leiderdorpse ouderen per brief gestemd en ook in Leiderdorp is dat in een aantal gevallen niet goed gegaan. Driessen wist van een stuk of twaalf ingestuurde biljetten die echt ongeldig waren. In sommige gevallen kan dat vandaag nog rechtgezet worden, tipt ze. “70-plussers die zich nu realiseren dat ze vergeten zijn hun stempas mee te sturen en de pas nog hebben liggen, kunnen daarmee vandaag alsnog naar het stembureau gaan om hun stem uit te brengen”, 


Beeldbelrondje

Bij vorige verkiezingen maakte Driessen steevast een rondje langs alle stembureaus in de gemeente. Vanwege corona moet dat dit jaar op een andere manier. “Ik ga beeldbellen met de voorzitters van alle stembureaus.

Om 21.00 uur vanavond sluiten de stembureaus en start het tellen van de stemmen. De burgemeester blijft op het gemeentehuis tot die klus geklaard is en ze de uitslagen kan doorgeven aan de Kiesraad. “Hopelijk lukt dat nog voor middernacht.”

Meer berichten