Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:
corona

Eén jaar corona in Leiderdorp

Op 16 maart 2020, vandaag precies een jaar geleden, werd de eerste besmetting van een Leiderdorper met het coronavirus bevestigd.

In het afgelopen jaar (tot en met maandag 15 maart) zijn 1.555 Leiderdorpers besmet (geweest) met corona. 34 dorpsgenoten moesten vanwege covid-19 opgenomen worden in het ziekenhuis en 21 Leiderdorpers zijn aan het virus overleden. De hoogste piek in het aantal geregistreerde besmettingen per week tot nu toe was in de week van 19 tot en met 25 oktober 2020. Toen kregen 140 Leiderdorpers een positief testresultaat.

Tot en met vorige week heeft 6,7 procent van de Leiderdorpers minimaal één vaccinatie gekregen, 2,2 procent heeft ook de tweede vaccinatie gehad.

Sinds de tweede week van januari is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp redelijk stabiel; het varieert tussen de 20 en de 40 per week. Met uitzondering van week 9, toen de teller op 8 besmettingen stond. Helaas lijkt dat slechts een dip te zijn geweest: vorige week waren er 33 nieuwe coronagevallen in de gemeente.


Regio

Over de hele Leidse regio bekeken is sinds drie weken een stevig stijgende lijn te zien in het aantal nieuwe besmettingen. De aantallen liepen op van 184 in week 7 naar 220 in week 8, 267 in week 9 en 368 vorige week. In die drie weken zijn 8 regiogenoten (waaronder 1 Leiderdorper) vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen en zijn 5 inwoners overleden aan het virus.

Meer berichten