Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het tijdelijke stemlokaal op het Statendaalderplein, bij winkelcentrum Winkelhof.&nbsp;</p>

Het tijdelijke stemlokaal op het Statendaalderplein, bij winkelcentrum Winkelhof. 

(Foto: J.P.Kranenburg)
Verkiezingen

Vroegstemmen blijkt populair

Leiderdorpers kiezers maken gretig gebruik van de mogelijkheid vanaf vandaag al naar de stembus te gaan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat kan op twee plekken in de gemeente: in gebouw Irene aan de Hoofdstraat en in het tijdelijke stembureau voor winkelcentrum Winkelhof. Op dat laatste stembureau kwam vanochtend een gestage stroom van bezoekers langs; tegen het middaguren hadden hier al zo’n 300 mensen hun stem uitgebracht. 

Ruim meer dan de stembureaumedewerkers verwacht hadden. “Maar het gaat goed, het is nooit te druk.”

“Fijn dat dit kan”, zei een kiezer die vanwege haar gezondheid behoort tot de doelgroep voor wie het vroegstemmen bedoeld is. “Het is hier goed geregeld.”

Overigens behoren lang niet alle kiezers die maandagochtend gingen stemmen tot de oudere of kwetsbare Leiderdorpers; er zijn er ook heel wat bij voor wie het eerder stemmen gewoon beter uitkomt.

Vroegstemmen kan ook morgen van 7.30 tot 21.00 uur in gebouw Irene en voor Winkelhof.  

Woensdag 17 maart zijn van 7.30 tot 21.00 uur negen stembureaus in de gemeente open. Naast gebouw Irene en het tijdelijke stembureau bij Winkelhof zijn die te vinden in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan, de gymzaal aan de Klerkenhof, Zalen A4 aan de Elisabethhof, sporthal De Does aan het Amaliaplein, de gymzaal van gebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat, gebouw Dwars in sportpark De Bloemerd (naast de sporthal) en de kantine van korfbalclub Velocitas in De Bloemerd.   

Stemmen kan alle drie de dagen gewoon veilig, benadrukte burgemeester Driessen in het Leiderdorps Weekblad van vorige week. In alle stembureau worden de coronaregels strikt nageleefd. Er staan bijvoorbeeld kuchschermen en iedereen krijgt een eigen potlood.

Meer berichten