Logo leiderdorpsweekblad.nl
Nick (links) en Guido verzorgen de rapworkshop.
Nick (links) en Guido verzorgen de rapworkshop. (Foto: PR)
Milieu en duurzaamheid

Rapworkshop tijdens opschoondag

Op zaterdag 20 maart is er weer een landelijke opschoondag. Op deze dag ruimen zo veel mogelijk mensen zwerfafval op en zorgen zo voor een gezondere leefomgeving. Dit jaar kan vanwege de corona maatregelen geen grote opruimactie worden georganiseerd. Marieke van Leeuwen van Fairhups bedacht als alternatief een rapworkshop met als thema ‘Vervuiling’.

Supporter van Schoon, de organisatie die de landelijke opschoondag ondersteunt en faciliteert, moedigt mensen aan in deze coronatijd zelfstandig hun wijk in gaan om op te ruimen. Maar Marieke van Leeuwen zag toch mogelijkheden om er, samen met #JONGLDRDRP (het jongerenwerk van Incluzio Leiderdorp) iets meer van te maken.

De vorige opschoondag, in september 2020, werden jongeren betrokken door samen te werken met graffiti-artiesten. Dit keer is de hulp ingeroepen van Guido Rodenburg, rapper, zanger, producer en DJ bij Unity FM. Hij geeft samen met rapper Nick van der Vaart (van de Leidse rapformatie Vlijmscherp) een rapworkshop met het thema vervuiling. De workshop wordt gehouden in Leiderdorp en is bedoeld voor jongeren van 13 tot 21 jaar.

Guido en Nick zorgen voor de juiste muziek, setting en materiaal zodat iedereen een filmpje kan maken met zijn of haar eigen rap. Daarnaast krijgen ze hulp van jongeren die al actief zijn in de muziekscene van Leiderdorp. De songs worden langere tijd gedeeld op social media en op zaterdagavond bij Unity FM.

Jongeren die inspirerende teksten weten te schrijven en het leuk vinden om actief te worden/blijven in de muziekscene kunnen dus rekenen op twee interessante mannen erbij in hun netwerk. De workshop en het filmpje zijn voor de jongeren kosteloos.


Link met zwerfafval

Marieke zal zelf ook aanwezig zijn bij de workshop op 20 maart. Zij hoopt dat door de workshop het thema ‘vervuiling en zwerfafval’ nog meer gaat leven bij de jongeren. “Door jongeren te inspireren en zelf inhoudelijk na te laten denken over onderwerpen als milieu en duurzaamheid wordt er op lange termijn veel meer bereikt”, aldus Marieke.

Wil je in de middag van 20 maart meedoen met deze workshop geef je dan op via info@fairhups.nl. Er kunnen maximaal twaalf jongeren meedoen dus wees er snel bij! De precieze locatie voor de workshop wordt nog bekend gemaakt.

Meer berichten