Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het eerste grote vervangingsproject van verkeersborden vindt dit jaar plaats in de wijk Leyhof. Dit zal op duurzame wijze worden aangepakt.&nbsp;</p>

Het eerste grote vervangingsproject van verkeersborden vindt dit jaar plaats in de wijk Leyhof. Dit zal op duurzame wijze worden aangepakt. 

(Foto: J.P.Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

Leiderdorp gaat verkeersborden voortaan duurzaam vervangen

Met ingang van dit jaar gaat de gemeente Leiderdorp verkeersborden op duurzame wijze vervangen. Verkeersborden die aan het einde van hun levensduur zijn of vervagen, zullen worden gerecycled. Dat is prima te doen omdat ze gemaakt zijn van aluminium. Borden die aan vervanging toe zijn, gaan terug naar de fabriek die de oude bestickering eraf haalt en ze geschikt maakt voor nieuwe bestickering. De gereclede borden worden dan teruggehangen.

De gemeente heeft ook nog een voorraadje oude borden staan die zo nodig gerecycled en gebruikt kunnen worden. Als die reservevoorraad op is en er zijn nieuwe borden nodig, zal gekeken worden naar duurzame alternatieven van bijvoorbeeld bamboe of rijstvlies.

Met dit nieuwe beleid komt de gemeente tegemoet aan een motie die GroenLinks en D66 indienden tijdens de begrotingsvergadering van 6 november 2020. Die kreeg steun van alle partijen, behalve het CDA.

Meer berichten