Ingrid Thijssen (VNO-NCW), Erik Versnel (Rabobank) en Martijn van Pelt (VNO-NCW, Economie071) nemen de kijkers mee in de laatste economische ontwikkelingen.
Ingrid Thijssen (VNO-NCW), Erik Versnel (Rabobank) en Martijn van Pelt (VNO-NCW, Economie071) nemen de kijkers mee in de laatste economische ontwikkelingen. Foto: PR

Veerkracht van de regio bepalend voor herstel

Algemeen

De Nederlandse economie maakte in 2020 een grote krimp door. Ook in regio Leiden en Katwijk zijn de gevolgen in diverse sectoren goed merkbaar. Met het vaccinatieprogramma in het vooruitzicht is het nu het moment om plannen te maken voor herstel. Reden voor Ondernemersdag071 om dit prominent op de agenda te zetten tijdens de komende uitzending van ‘Ondernemend Dichtbij‘ op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.00 uur.

De uitzending staat in het teken van ‘economische veerkracht’. Het herstelvermogen om tegenslag te verwerken en kansen te benutten. In een digitale setting met regionale ondernemers wordt nagegaan hoe je als individueel bedrijf je veerkracht kunt vergroten. Erik Versnel, directievoorzitter Rabobank Leiden-Katwijk: “We zien onszelf als kennispartner voor bedrijven. Tijdens de crisis, maar zeker ook kijkend naar de toekomst. We delen graag onze inzichten en brengen het netwerk bij elkaar. Zo weten we elkaar te vinden in deze moeilijke periode.”


Snel schakelen

Martijn van Pelt, voorzitter VNO-NCW Bedrijfsleven Rijnland en bestuurslid Economie071: “Deze economische tijd vraagt om snel schakelen. Ondernemers zijn op zoek naar goede voorbeelden hoe ze de juiste stappen kunnen zetten. Tijdens Ondernemersdag071 bieden we de mogelijkheid om bij elkaar in de keuken te kijken en van elkaar te leren.”


Ondernemers aan het woord

De uitzending van 4 maart kent een divers programma. Allereerst wordt het nieuwe kompas van VNO-NCW ‘Ondernemen voor Brede Welvaart’ toegelicht door landelijk voorzitter Ingrid Thijssen. Vervolgens komen regionale ondernemers aan het woord. Zo wordt Frans Schohaus (voorzitter Hoteloverleg Leiden) geïnterviewd namens de hotelsector. Vanuit de horecabranche komt Johan Klerks van De Brasserie Groep aan het woord. Hoe het in de bouwsector gaat wordt toegelicht door Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw. Aan het panelgesprek neemt Esther Raats deel (ondernemer en bestuurslid commissie governance Rabobank NL). Zij geeft, samen met Erik Versnel en Martijn van Pelt, haar visie op de laatste economische inzichten van RaboResearch en Economie071. De tafelgesprekken worden geleid door journaliste Marleen Hogendoorn.

Aanmelden voor de uitzending kan via www.ondernemersdag071.nl.

Uit de krant