Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Voorzitter Aad de Vries (rechts) en voormalig voorzitter John de Lange van de VIJL hebben zin in de opening van de ijsbaan.</p>

Voorzitter Aad de Vries (rechts) en voormalig voorzitter John de Lange van de VIJL hebben zin in de opening van de ijsbaan.

(Foto: J.P.Kranenburg)

VIJL hoopt Leiderdorpse ijsbaan woensdag te kunnen openen

Maandag werd even gedacht dat de Leiderdorpse ijsbaan in het Weteringpark dinsdag al open zou kunnen maar dat bleek te optimistisch. Het ijs was nog te dun en bovendien teveel vermengd met sneeuw. Maar vanochtend was er goede hoop dat woensdag 10 februari wel gaat lukken. 

Vrijwilligers van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) werkten dinsdag keihard om zoveel mogelijk sneeuw van het ijs te vegen en scheuren dicht te smelten. Het plan was om in de avond met de sproeiwagens de baan op te gaan zodat er een nieuwe, gladde laag ijs kan aanvriezen. Of het allemaal is gelukt? Hou daarvoor de website ijssportleiderdorp.nl in de gaten.

Als de Leiderdorpse ijsbaan opengaat, is dat een uitzondering in de regio; veel ijsbanen blijven dicht vanwege corona. “Wij hebben al een maand geleden een actieplan bij de gemeente neergelegd waarbij we alle coronaregels van het RIVM, de KNSB en de veiligheidsregio Hollands Midden in acht nemen”, legt VIJL-voorzitter Aad de Vries uit. “De gemeente gaf ons alle medewerking. Voor enkele vrijwilligers hebben we een vrijstelling gekregen van de avondklok zodat ze ‘s avonds laat aan de baan kunnen werken.” 

De eerste dag dat de ijsbaan open is, hebben alleen leden van de VIJL toegang. Zij moeten wel vooraf inschrijven want er mag maar een beperkt aantal - maximaal honderd - schaatsers tegelijk de baan op. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven weer eens op natuurijs te schaatsen, wordt er gewerkt met tijdsblokken van twee uur.  De VIJL werkt met een online inschrijfsysteem dat te vinden is op de website ijssportleiderdorp.nl. Online inschrijven is voor leden gratis - altijd bij ticket controle je lidmaatschap laten zien - en niet-leden kunnen online betalen. De toegang is 2,50 euro voor jeugd tot 18 jaar en 5 euro voor 18-plussers. 

Op woensdagmiddag is er van 13.00 tot 17.00 uur tijd gereserveerd voor de jeugd onder 13 jaar. 

Koek en zopie is in een kraampje beschikbaar. Betalen uitsluitend via pin.

Meer berichten