Logo leiderdorpsweekblad.nl
De uit de bomen gemepte of getrokken nestkastjes.
De uit de bomen gemepte of getrokken nestkastjes. (Foto: PR)

Vandalisme in natuurspeeltuin

De Leiderdorpse natuurspeeltuin in park De Bloemerd heeft last van bezoekers met kwade bedoelingen. Al eerder zijn resten van vuurtjes gevonden en afgelopen weekend lag een aantal nestkastjes op de grond en in het water. Deze zijn ‘als een spelletje’ van de bomen gemept of getrokken, vermoedt het bestuur van de natuurspeeltuin.

De nestkastjes konden ruim een jaar geleden aangeschaft worden dankzij een succesvolle crowdfunding. Ze zijn bedoeld om meer koolmezen naar de natuurspeeltuin te lokken en zo op een biologische manier bij te dragen aan het bestrijden van de jaarlijkse processierupsenplaag; mezen eten de rupsen namelijk graag.

Het bestuur baalt van de vandalen. “Dit is allemaal heel vervelend, niet alleen voor de schade maar ook voor het extra werk voor de vrijwilligers. Zij doen hun best de speeltuin schoon en netjes te houden en komen ook in deze periode wekelijks het onderhoud doen.”

De natuurspeeltuin is juist in deze lockdowntijd populair bij gezinnen met kinderen. Een fijne plek om na het schoolwerk thuis even buiten te kunnen spelen. Daarom is de speeltuin elke dag van 10.00 tot 17.00 uur open. Maar kwaadwillende bezoekers zijn niet welkom. Het bestuur doet een oproep aan alle Leiderdorpers om aan de bel te trekken als ze onregelmatigheden zien in de natuurspeeltuin. Dat kan door te bellen naar 06 40499313 of een mail te sturen naar natuurspeeltuinleiderdorp@gmail.com.

Meer berichten