Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Ook in Leiderdorp kan je zomaar een Kei Tof keitje tegenkomen.&nbsp;</p>

Ook in Leiderdorp kan je zomaar een Kei Tof keitje tegenkomen. 

(Foto: PR)

Glimlach dankzij ‘Kei Tof’

Ook in Leiderdorp zijn ze gesignaleerd: beschilderde stenen van Kei Tof. Zo’n keitje kan zomaar een lichtpunt brengen op een grijze dag.

Door: Corrie van der Laan

Het gebeurde een lezeres van deze krant afgelopen woensdag. De vrouw, die anoniem wil blijven, belde enthousiast naar de redactie. “Er is me nu iets leuks overkomen! Net wandelde ik met mijn hondje langs de rand van de Houtkamp toen ik ineens een mooi gekleurd steentje zag liggen. Een klein ding maar, zo’n tien centimeter doorsnede. Met een regenboog en een hartje erop. Het moet er vanmiddag neergelegd zijn, op een eerder uitlaatrondje lag het er nog niet. Nu zit ik momenteel niet zo lekker in mijn vel en dit deed me echt iets, ik werd er helemaal vrolijk van.”

Kei Tof is een initiatief dat aan het begin van de coronacrisis is gestart door Loes Loocks-Raaijmakers uit Wijchen. Zij vond het een leuke manier om samen met haar drie jonge kinderen creatief bezig te zijn. Ze zochten samen geschikte stenen die ze beschilderden en verstopten in een populair wandelgebied in de buurt. Loocks zette de Facebookpagina Kei Tof op en schreef op de achterkant van elke steen het Facebooklogo en de paginanaam. En zo ging bet balletje – of steentje – rollen. Mensen die een kleurig keitje vonden, zetten een foto daarvan op de Facebook site. Veel enthousiastelingen gingen vervolgens zelf ook stenen versieren en verstoppen. Inmiddels heeft de Kei Tof pagina ruim 29.000 leden en kan je de Kei Tof steentjes overal in het land tegenkomen.

Eigenlijk is het de bedoeling dat je een gevonden steentje weer ergens anders verstopt. Maar dat hoeft niet per sé, weet de Leiderdorpse die woensdag haar keitje vond. “Op de steen staat ‘Neem me mee of laat me zwerven’. Ik heb hem meegenomen, ik wil er nog even van genieten.”

Meer berichten