Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Burgemeester Driessen, met Coco-vingerpoppetje, achter haar laptop waarop ze haar jonge publiek ziet.</p>

Burgemeester Driessen, met Coco-vingerpoppetje, achter haar laptop waarop ze haar jonge publiek ziet.

(Foto: J.P.Kranenburg)
onderwijs

Burgemeester trapt Voorleesdagen af met online voorleeskwartiertje

Het is ieder jaar vaste prik. Burgemeester Laila Driessen geeft in Leiderdorp de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen door het Prentenboek van het Jaar voor te lezen aan een groep peuters of kleuters. Gewoonlijk doet ze dat zittend in een grote leunstoel met de kinderen in een grote kring aan haar voeten. Maar corona maakt alles anders. Dit jaar werd ook het voorleeskwartiertje een digitaal gebeuren. 

Via Microsoft Teams werd vanochtend een verbinding gelegd tussen Daltonschool De Leeuwerik en de raadszaal van het Leiderdorpse gemeentehuis waar de burgemeester de kinderen meenam in het boek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Duidelijk was dat de kleuters al aardig gewend zijn aan dit soort digitale bijeenkomsten; ze leefden enthousiast mee met de avonturen van de kleine vogel Coco, die moed probeert te verzamelen om uit te vliegen. Daarna mochten ze de burgemeester bestoken met vragen, waarbij ze te weten kwamen dat Laila Driessen graag leest, al heeft ze daar momenteel te weinig tijd voor, en dat haar lievelingskleur paars is.

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 20 tot en met 30 januari. Tijdens deze dagen wordt aandacht gevraagd voor het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Meer berichten