Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:
corona

Britse virusmutatie ook aangetroffen in Hollands Midden

De virusmutatie uit het Verenigd Koninkrijk is aangetroffen in de regio Hollands Midden. Er gelden geen andere leefregels voor mensen die met deze variant besmet zijn. De GGD Hollands Midden heeft op dit moment ook geen aanleiding voor aanvullend onderzoek. Het RIVM gaf eerder vandaag aan dat vermoedelijk 10% van alle besmette personen in Nederland besmet zijn met deze Britse variant. De vondst van de Britse mutatie in Hollands Midden komt daarom niet als een verrassing.

De GGD Hollands Midden stuurde al enkele weken samples (proefmonsters) naar het RIVM voor onderzoek. Het RIVM doet onderzoek naar alle virusmutaties die wereldwijd bekend zijn. Vandaag hebben wij in Hollands Midden de eerste positieve uitslagen ontvangen van de Britse virusmutatie.

Mensen die besmet zijn met de Britse virusmutatie hoeven geen andere leefregels te volgen. Zij gaan net als andere besmette personen in thuisisolatie en mogen weer naar buiten als zij tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

De GGD onderzoekt niet alle positieve testuitslagen. Daarom deelt de GGD ook geen informatie over met welke virusmutatie jij besmet bent. Daar is ook geen reden toe, omdat de huidige maatregelen voldoende zijn om verdere verspreiding tegen te gaan. 

Meer berichten