Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De ontvangers van de Jongerenwaardering, vanaf linksboven met de klok mee: Juliano, Gijs, Ment en Jules van Alecto, Bo en Dennis. | Foto: PR</p>

De ontvangers van de Jongerenwaardering, vanaf linksboven met de klok mee: Juliano, Gijs, Ment en Jules van Alecto, Bo en Dennis. | Foto: PR

(Foto: PR)
Jongeren

Pluim voor 7 jonge toppers

Gijs, Ment, Jules, Juliano, Bo, Dennis en Kim kregen onlangs de Jongerenwaardering van de gemeente Leiderdorp uitgereikt.

De prijs, bestaande uit een medaille en een cadeaubon, is bedoeld voor jongeren tussen 4 en 25 jaar die wonen of actief zijn in Leiderdorp en zich in het afgelopen jaar zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden, bijvoorbeeld door het verrichten van een topsportprestatie of heldendaad, het doen van vrijwilligerswerk of het verlenen van mantelzorg.

Gijs, Ment en Jules zijn alle drie lid van hockeyclyb Alecto. Tijdens de eerste lockdown hebben zij leuke, sportieve filmpjes gemaakt om te zorgen de jeugdleden van de club zelf konden doortrainen en blijven bewegen. Onder de naam ‘Gijs & Ment TV’ werden sportieve challenges gepost via Instagram, Facebook en Youtube.

Juliano heeft de waardering gekregen omdat hij als 13-jarige mantelzorger zijn moeder tijdens een moeilijke periode heeft ondersteund met praktische zaken, maar vooral ook met veel liefde. Daarnaast heeft hij het ook op school erg goed gedaan.

De naam Bo Hoogvorst zijn de lezers van deze krant al regelmatig tegengekomen op de sportpagina. Zij heeft afgelopen jaar uitstekend gescoord als langebaan schaatster. Zo was ze in haar leeftijdscategorie (pupillen C) de snelste van Nederland op de 1000 en 1500 meter. Op die laatste afstand was ze ook wereldwijd de snelste.

Dennis Bonsen (22) heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een naam opgebouwd als graffity artist en voorvechter van de graffiti community. Afgelopen zomer heeft hij er mede voor gezorgd dat in Leiderdorp gratis graffiti workshops aan kinderen en jongeren aangeboden werden. Hij heeft de workshops ook deels zelf gegeven. Als resultaat is de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in De Bloemerd nu een kleurig kunstwerk geworden. De prijs die aan Dennis werd uitgereikt, is bedoeld voor de hele groep van twaalf betrokken jongeren die heeft geholpen om de JOP onder handen te nemen. Zij hebben zich daarnaast ingezet voor een schoner Leiderdorp tijdens de World Clean-up Day op zondag 19 september.

Kim Schrama, in 2019 nog uitgeroepen tot Leiderdorps Sporttalent van het Jaar, kreeg de onderscheiding voor haar prestaties als basketbalster. Zij heeft in 2020 keihard gewerkt om haar havo-diploma te halen, zodat zij haar droom - basketballen in de VS - uit kon laten komen. Ondanks corona is dat gelukt en is zij eind 2020 naar Amerika vertrokken. De prijs kon daardoor niet live aan haar overhandigd worden.

De onderscheidingen werden uitgereikt door medewerkers van de gemeente en van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp. Op Instagram (#jongleiderdorp) is hiervan een filmpje terug te zien.

Meer berichten