Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: pixabay
corona

Daling aantal besmettingen zet door

Na de snelle daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp in week 52 en 53 was de afname de afgelopen week een stuk bescheidener. 58 Leiderdorpers werden in de periode van maandag 4 tot en met zondag 10 januari positief getest op het virus, wat 8 minder is dan een week eerder.

Twee Leiderdorpers zijn vorige week overleden aan covid-19. Dat brengt het totaal aantal dorpsgenoten dat is overleden aan het virus op 18. Waarbij moet worden aangetekend dat dit alleen de overleden zijn waarbij de besmetting met corona bevestigd is; het werkelijke aantal slachtoffers ligt hoger.


Regio

In de hele regio Hollands Midden kwam het aantal nieuwe besmettingen in week 1 uit op 2.524, ruim 11 procent minder dan in week 53.

In de Leidse regio valt vooral de scherpe daling van het aantal positieve testen in Oegstgeest op. Dat waren er vorige week 30, tegenover 70 een week eerder. Ook in Leiden (220 / -77) en Zoeterwoude (18 / -16) nam het aantal nieuwe coronabesmettingen flink af. In Voorschoten werden in week 1 49 positieve testen geregistreerd, amper minder dan de 52 van de week ervoor.

Meer berichten