Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>V.l.n.r. Femke, Tessa, Fleur en Jelle met achter hen de berg kerstbomen die ze hebben ingezameld. | Foto: J.P. Kranenburg</p>

V.l.n.r. Femke, Tessa, Fleur en Jelle met achter hen de berg kerstbomen die ze hebben ingezameld. | Foto: J.P. Kranenburg

(Foto: J.P.Kranenburg)

Kerstbomen inzamelen voor het goede doel

Er is geen grassprietje meer te zien in de achtertuin van de Leiderdorpse familie Huizinga. Op het gazon ligt een grote berg afgedankte kerstbomen, verzameld door Jelle (14), Femke (12) en Tessa (9) en hun vrienden Fleur (9) en Quinn (14). Woensdag is de gemeentelijke inzamelingsdag voor kerstbomen waarbij elke boom 50 cent oplevert. Het bedrag dat de vijf jonge Leiderdorpers dan kunnen afrekenen, houden ze niet zelf maar doneren ze aan de Stichting Het Vergeten Kind.

“De kinderen verzamelen elk jaar kerstbomen, waarbij ze ieder jaar een ander goed doel kiezen”, vertelt trotse vader Sjoerd Huizinga.

Ze zijn heel wat dagen aan het sjouwen geweest, zegt Femke, “Maar het is ook heel leuk om te doen. Als we een boom in een tuin zien liggen, bellen we aan om te vragen of we die mee mogen nemen. Mensen reageren dan altijd heel leuk, zeker als je erbij zegt dat het voor het goede doel is.”

Vrijdagmiddag stond de teller al op zo’n 70 bomen. Die hoeven woensdag niet naar een van de vijftien inzamelplekken in Leiderdorp gebracht te worden; de gemeente haalt ze aan huis op. “We moeten ze alleen nog even naar het begin van het garagepad slepen.”

Meer berichten